Yacht Freelance

Freelance Projectleider 'TeRUG in Balans' (ZZP)

Geplaatst 11 dec. 2023
Project ID: 9145812
Plaats
Groningen
Uren
24 Uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 8 jun. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 15 dec. 2023 01:00

Voor Rijksuniversiteit Groningen zijn we op zoek naar een projectleider voor het programma ‘TeRUG in Balans’. Dit programma is opgezet om de exploitatie van de Rijksuniversiteit Groningen weer duurzaam in evenwicht te laten komen. Ben jij resultaatgericht en heb jij een groot doorzettingsvermogen? Word je enthousiast van een complexe dynamische omgeving? Dan zijn we op zoek naar jou. 



Wat ga je doen?


Als projectleider speel je een cruciale rol in het behalen van deze kostenbesparingen en draag je bij aan het succes van het programma TeRUG in Balans. Je treedt op als aanspreekpunt voor het programma en bewaakt de voortgang, signaleert blokkades en rapporteert maandelijks aan het CvB en de regiegroep. Deze regiegroep bewaakt de voortgang maar is ook hands-on behulpzaam bij het uitvoeren van je opdracht.

De focus van deze rol is gericht op het realiseren van circa 25 urgente kostenbesparingen. Deze kostenbesparingen zijn eerder vastgesteld binnen het programma TeRUG in Balans, met specifieke aandacht voor optimalisatie van Bedrijfsvoering (ontdubbeling, standaardisering, optimalisering ruimtegebruik en robotisering), Energie- en IT-maatregelen.


Je gaat zelfstandig aan de slag met diverse activiteiten om de maatregelen te realiseren, waarbij je actief de organisatie in gaat. Op inhoud werk je vanuit het programmaplan aan de doelstelling en monitor je de voortgang. 



Wat neem je mee?


Je bent een ervaren projectleider die van aanpakken weet en je hebt ervaring met Lean Six. Je bent bedreven in het analyseren en optimaliseren van werkprocessen, bij voorkeur ervaring met Lean. Als najager ben je gericht op het behalen van concrete resultaten binnen gestelde deadlines. Je hebt succesvolle veranderingsprocessen geleid en bent bekend met complexe organisatiestructuren. Daarnaast ben je analytisch sterk en neem je de regie in handen. Verder heb je een hoge mate van verantwoordelijkheid en werk je vanuit een verbindende rol. Je snapt dat er verschillende perspectieven zijn en kunt deze naast elkaar zien.  



Functie-eisen:

  • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau;

  • Je hebt minimaal 8 jaar ervaring in de rol van projectleider Je hebt ervaring met het aansturen van grotere projectteams;

  • Je bent een ‘doener’, die goed kan plannen, rapporteren, organiseren en snel kan schakelen;

  • Je hebt ervaring met verandermanagement binnen complexe bestuurlijk/politieke organisaties en hebt daarbinnen bewezen stevig in je schoenen te staan;

  • Je bent een enthousiast persoon, ondernemend, analytisch en resultaatgericht;

  • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden in zowel de Nederlandse als Engelse taal.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten