Yacht Freelance

Freelance Projectleider 'Huiselijk Geweld, Kindermishandeling en Geweld tegen Vrouwen' (ZZP)

Geplaatst 30 sep. 2024
Project ID: 9166680
Plaats
Groningen
Uren
36 Uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 4 mrt. 2025
Tarief
80 - 100 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 31 okt. 2024 12:00
  • Startdatum: z.s.m.

  • Duur opdracht: 6 maand

  • Aantal uren week: 24 - 26 uur per week

  • Inschaling: Schaal 10/11a



Ben jij een daadkrachtige professional met een passie voor het aanpakken van huiselijk geweld, kindermishandeling en geweld tegen vrouwen? Wij zijn op zoek naar een Projectleider die uitvoering geeft aan ons actieplan 'Huiselijk Geweld, Kindermishandeling en Geweld tegen Vrouwen' in de gemeente Groningen!



 Hier werk je aan mee :


`Niet op school, niet op straat, maar thuis heb je de grootste kans om met geweld in aanraking te komen.'

Gemeenten dragen vanuit de Wmo en Jeugdwet de financiële en organisatorische verantwoordelijkheid voor het bestrijden van huiselijk geweld en kindermishandeling, en voor het bieden van ondersteuning, hulp, zorg en opvang. In dit kader vervullen gemeenten verschillende cruciale rollen. Ze zijn belast met beleidsontwikkeling, geven richting aan de uitvoering en hebben een coördinerende functie ten opzichte van alle samenwerkingspartners in de regio.  Daarnaast hebben we als gemeente, net als alle organisaties die direct in contact staan met inwoners van Groningen, een rol als signaleerder van huiselijk geweld en kindermishandeling.


In oktober 2023 heeft de gemeenteraad van Groningen het actieplan huiselijk geweld, kindermishandeling en geweld tegen vrouwen vastgesteld. “In Groningen is iedereen veilig thuis”. Hierin staat één centrale ambitie voorop, namelijk het verhogen van het aantal signalen en meldingen. Huiselijk geweld, kindermishandeling en geweld tegen vrouwen mag in Groningen geen privéprobleem achter de voordeur blijven; we willen als samenleving onze verantwoordelijkheid hierin nemen, zodat slachtoffers én plegers de noodzakelijke ondersteuning krijgen en toekomstige generaties behoed worden voor huiselijk geweld.



Hier ga jij je mee bezig houden:

                                                                               

In deze sleutelrol werk je nauw samen met beleidsadviseurs uit het team Huiselijk Geweld en Kindermishandeling, evenals met collega's van de regiogemeenten en andere betrokken netwerkpartners. Jij zult de brug slaan tussen landelijke en regionale ontwikkelingen en lokale initiatieven.


Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering en borging van een aantal speerpunten van het actieplan ‘huiselijk geweld, kindermishandeling, geweld tegen vrouwen’ van de gemeente Groningen, met de volgende ambities;


  • voorkomen van huiselijk geweld;

  • eerder signaleren, handelen en melden;

  • stoppen van geweld door een effectieve aanpak;

  • langer erbij blijven – nazorg als preventie.



Hier kom je te werken:


Je maakt deel uit van de DMO (Directie Maatschappelijke Ontwikkeling). Hier pakken we alle beleidsopgaven van het sociaal domein op. Binnen de directie zijn mensen werkzaam als beleidsadviseur, kennisspecialist, procesondersteuner of projectleider. Er wordt gewerkt in een politieke context en dat maakt het werk dynamisch. Binnen het team Huiselijk geweld en Kindermishandeling werken vier beleidsadviseurs en twee aandacht functionarissen. Tijdens het gesprek leggen we de organisatiestructuur graag aan je uit. 

 

Met name voor de initiatieven gericht op het stoppen van geweld door middel van een doeltreffende aanpak en het bieden van toegankelijke hulp aan slachtoffers van huiselijk geweld, zijn we op zoek naar een projectleider. Deze projectleider zal in nauwe samenwerking met uitvoeringspartners zoals WIJ Groningen, Veilig Thuis en de politie ons actieplan ten uitvoer brengen.



Jij:


  • Geeft in nauwe samenwerking met uitvoeringspartners zoals WIJ Groningen, Veilig Thuis en de politie uitvoering aan ons actieplan;

  • Coördineert gezamenlijk met betrokken partijen de implementatie van deze specifieke speerpunten;

  • Houdt de voortgang van de aanpak scherp in de gaten en grijpt in wanneer er onvoldoende vooruitgang wordt geboekt;

  • Legt verantwoording af over de voortgang van het uitvoeringsprogramma;

  • Identificeert knelpunten in de projectaanpak en draagt actief oplossingen en verbeteringen aan.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten