Yacht Freelance

Freelance Project Controller Voor Gemeente in Zuid-Holland (ZZP)

Geplaatst 22 mei 2024
Project ID: 9158212
Plaats
Lansingerland, Hybride
Uren
36 Uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 22 nov. 2024
Tarief
Onbekend

Je bent projectcontroller voor de huisvestingsopgave van Ontheemde Oekraïners en andere doelgroepen. Vanuit het team financiën draai je mee in deze opgave. Je adviseert gevraagd en ongevraagd over de financiën bij deze gemeentelijke ambitie en de daarbij benodigde bedrijfsprocessen. Je gesprekspartners zijn de opgavemanager, de projectleiders maar daarnaast treedt je ook in gesprek met bestuur en directie. Jij zorgt er voor dat huisvesting van Oekraïners en andere doelgroepen financieel mogelijk is.



Je krijgt de vrijheid om jouw expertise in te zetten ter verbetering van onze organisatie.


Hiervoor bestaan jouw verantwoordelijkheden onder meer uit:


  • Je analyseert de financiële consequenties van voorgenomen beleid en adviseert daarover het bestuur, directie, opgaveteam en het management. Jouw rol ligt in het bewaken van de afgesproken kaders, financieel, beleidsmatig en politiek/bestuurlijk;

  • Je draagt bij aan het opstellen van de verschillende P&C-documenten voor deze opgave. Dit is een samenspel tussen de beleidsmedewerker, de programmamanager, businesscontroller en het bestuur.

  • Je vertaalt ontwikkelingen in voorstellen in financiële zin. Je neemt de andere afdelingen mee in deze ontwikkelingen en draagt mede zorg voor financiële bewustwording;

  • Je onderhoudt contacten met externe stakeholders zoals ministeries, accountants en de woningcorporatie;

  • Daarnaast verricht je allerlei hand en span diensten binnen het project met een financieel karakter, je bent niet bang om hierbij een stap extra te zetten om het beste resultaat neer te zetten.



Je onderzoekt een vraagstuk vanuit meerdere kanten. Hierin onderscheid je meningen van feiten en weet je snel tot de kern of essentie van het vraagstuk te komen. Je legt gemakkelijk verbanden en doorziet snel de financiële implicaties. Je benoemt de consequenties van verschillende methodes en ziet de gevolgen van mogelijke oplossingen. Je houdt hierbij altijd oog voor relevante aspecten, zoals belangen, kwaliteit, kosten, efficiëntie en haalbaarheid. Hierbij heb je oog voor het grotere geheel en de langere termijn. Je haalt de essentiële details uit een complexe hoeveelheid informatie halen. Je adviseert in een politiek bestuurlijke organisatie en stemt jouw communicatie hierop af. Je schat in welke belangen en (tegen)argumenten er zijn en zoekt aan de hand van goede argumenten naar de gemeenschappelijke factor. Je creëert draagvlak voor moeilijke voorstellen en complexe situaties. Daarnaast ben je een aanpakker en ga je uitdagingen niet uit de weg.



Wij vragen:


Voor deze rol is enige ervaring een pré, maar een tactisch-strategisch denkvermogen een must. Wij vragen van jou gedegen financiële kennis en inzicht in bestuurlijke processen. Wij vragen:

  • Je beschikt over HBO/ universitair werk- en denkniveau, bij voorkeur met een afgeronde opleiding in de richting van bedrijfseconomie of vergelijkbaar. Dit kan ook een hbo opleiding zijn, aangevuld met de nodige cursussen en werkervaring;

  • Je hebt enkele jaren werkervaring als Business Controller, Financieel Adviseur of in een vergelijkbare rol;

  • Je beschikt bij voorkeur over kennis en ervaring met het Besluit Begroting en Verantwoording of bent in staat je hierin snel te verdiepen en deze kennis eigen te maken.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten