Yacht Freelance

Freelance Procesmanager (ZZP)

Geplaatst 21 aug. 2024
Project ID: 9164291
Plaats
Groningen
Uren
36 Uur/week
Periode
4 maanden
Start: 2 sep. 2024
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 27 aug. 2024 12:00

Naast de gebruikelijke taken, zal de tijdelijke procesmanager werken in een complexe omgeving waar verschillende IM-afdelingen momenteel verschillende werkwijzen en tooling gebruiken voor changes en requests. Dit leidt tot uitdagingen zoals beperkte zichtbaarheid en auditingproblemen. Het is cruciaal om deze werkwijzen te harmoniseren naar één uniforme aanpak binnen IM-MIT, wat zorgvuldige afstemming en overtuigingskracht vereist.

Daarnaast staat de introductie van nieuwe ITSM-tooling mogelijk op de planning. De procesmanager zal een belangrijke rol spelen bij de migratie en implementatie hiervan, om te zorgen dat dit soepel verloopt en goed wordt geïntegreerd.


De reguliere functie omschrijving + reguliere functie eisen:

Als proces manager ben je verantwoordelijk voor het optimaal laten verlopen van de processen die aan jou zijn toegewezen. Je draagt zorg voor ontwerp, invoering en naleving van de IT-Service processen. Je zorgt voor inzicht in de procesvoortgang, stelt prestatie-indicatoren op en werkt samen met (team)managers om verbeteringen te identificeren. Je zorgt voor optimale samenwerking tussen de verschillende teams in de IV-keten tav de uitvoering van de IT Service processen. Je acteert vanuit een ITIL/BISL denkkader en stuurt op de samenhang tussen de verschillende ITIL- en BISL-processen. Hierin neem je initiatief en geef je gevraagd en ongevraagd advies. Ook draag je bij en doe je mee aan workshops en presentaties voor IM en MIT collega’s met de processen en werken met ITSM tooling als onderwerp.

Samen met je collega’s van Proces Control voer je de regie op alle IT-Service processen. Momenteel zijn er voor Incident, Problem, Request Fulfillment, Change, BCM processen ingericht. Alle procesmanagers volgen regelmatig trainingen om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen binnen het vakgebied en om deze toe te kunnen passen binnen de organisatie.



Functie-eisen

- Een afgeronde opleiding op HBO-niveau

- Kennis van de diverse procesraamwerken (Minimaal ITIL Foundation en/of BISL Foundation certificering)

- Kennis van procesmatig werken

- Ervaring in het inrichten en sturen van IT-Service processen op basis van SLA afspraken

- Ervaring met proces-modellering en het vertalen hiervan naar operationeel niveau

- Ervaring in het opstellen en rapporteren van KPI’s, bij voorkeur m.b.v. Power BI

- Ervaring in agile werken

- Ervaring in Lean/SixSigma is een pre

- Kennis en ervaring met de MS office pakketten

- Kennis en ervaring met een of meerdere ITSM pakketten, zoals Topdesk en een CMDB

- Affiniteit met Zorg en zorgapplicaties

- Communicatieve vaardigheden om complexe materie helder te verwoorden

- Overtuigingskracht

- Een teamspeler

- Klantgerichtheid en flexibiliteit

-Resultaatgericht



Wat voor een type persoon zoeken wij?

  • Ervaring en kennis: Je hebt ruime ervaring met changemanagement en IT-service management, bij voorkeur in een complexe organisatie zoals een ziekenhuis.

  • Proactief en ontwikkelingsgericht: Je neemt het initiatief en zoekt continu naar mogelijkheden om processen te verbeteren en te optimaliseren.

  • Overtuigingskracht: Je bent een krachtige gesprekspartner die in staat is om zowel op operationeel als strategisch niveau te communiceren. Je weet mensen te overtuigen en mee te nemen in veranderingen.

  • Helikopterview en analytisch vermogen: Je kunt situaties snel overzien en analyseren, en weet daarbij zowel de details als het grotere geheel in ogenschouw te nemen.

  • Besluitvaardig: Je durft keuzes te maken en bent niet bang om ‘nee’ te zeggen als dat nodig is voor het proces.

  • Organisatiesensitiviteit: Je begrijpt de dynamiek binnen een grote organisatie en weet hier tactvol en effectief mee om te gaan.

  • Technische kennis: Je hebt een goede basiskennis van hardware en ITSM-tooling, en kunt hierin fungeren als gesprekspartner voor zowel technische als functionele stakeholders.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten