Yacht Freelance

Freelance Private-Public Partnership Developer (ZZP)

Geplaatst 13 mrt. 2024
Project ID: 9152813
Plaats
Den Haag, Hybride
Uren
36 Uur/week
Periode
9 maanden
Start: 1 apr. 2024
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
90 - 120 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 18 mrt. 2024 12:00

Een ‘private-public partnership developer’ heeft een leidende rol in het ontwikkelen van privaat publieke partnerschappen ten behoeve van meerjarige programma’s in internationale groei- en ontwikkelmarkten waar een duidelijke vraag naar Nederlandse kennis en expertise bestaat. Het doel is om succesvolle consortia van Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen op te richten en door te ontwikkelen rond meerjarige impactprogramma’s die zowel maatschappelijke impact als business results genereren. Een private-public partnership developer structureert de internationale samenwerking, jaagt deze aan en initieert activiteiten om de slagingskans te vergroten. Hiertoe zijn diverse instrumenten beschikbaar van onze partnerorganisaties NLinBuisness en Trade & Innovate NL en kan steun worden betrokken van brancheorganisaties, het ambassadenetwerk, topsectoren en ministeries.


Binnen de programma’s is een private-public partnership developer verantwoordelijk voor zowel de strategische koers als een aantal tactische en soms operationele doelstelling. De partnership developer regisseert de voortgang en ziet erop toe dat de activiteiten gericht op overheden, private partners en kennisinstellingen op de juiste manier worden ingezet om binnen het publiek private programma gestelde doelen te realiseren. De partnership Developer neemt het voortouw en weet daarbij binnen het partnerschap en (Haagse) netwerk creatief en doortastend te handelen. Een partnership developer werkt altijd samen met een mede partnership developer, en waar mogelijk stuurt een junior collega aan om tactische en operationele taken uit te voeren. Ook is het altijd mogelijk om externe expertise op onderdelen in te huren. Een partnership developer werkt zowel aan bestaande programma’s als aan nieuw te ontwikkelen programma’s aansluitend op de NLWorks thema’s.

NLWorks is als publiek-privaat aangestuurde facilitator (organisatorisch ondergebracht bij RVO) verantwoordelijk voor het stimuleren, ontwikkelen en uitvoeren van meerjarige programma's gericht op solide, bankable business cases binnen door het Regieteam vastgestelde prioritaire markt-thema combinaties. NLWorks focust zich hiermee op het vergroten van het internationale verdienvermogen van Nederland en het leveren van bijdragen aan beleidsdoelstellingen gericht op de wereldwijde transities, waaronder duurzaamheid en digitalisering.

De Public-Private Partnership Developers van NLWorks zetten zich in om, met name in de pre- competitieve fase, publieke en private partijen met elkaar te verbinden en een vertaling te maken naar concrete programma's en waar opportuun consortia, waardoor haalbare oplossingen worden gecreëerd en groeimarkten worden geopend voor Nederlandse bedrijven.



Harde eisen (goed weergeven in motivatie):


  • Academisch werk- en denkniveau, bij voorkeur bedrijfseconomisch

  • Aantoonbare ervaring binnen een ondernemende en innovatieve instelling met bijbehorende netwerkinstelling

  • Relevante werkervaring in relatie tot internationaal ondernemen en publiek private samenwerking

  • Bij voorkeur een goed netwerk binnen de (internationale) private sector en/of een goed netwerk binnen vakdepartementen, RVO en/of het ambassadenetwerk

  • Werkervaring in relevante functies inclusief internationale ervaring

  • Al het bovenstaande minimaal 5-10 jaar ervaring

  • Kennis van duurzame financiering is een pré

  • Kennis van internationaal duurzaam ondernemen en decarbonisatie is een pré

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten