Yacht Freelance

Freelance Privacy Officer Wonen (medior) (ZZP)

Geplaatst 3 mei 2024
Project ID: 9157087
Plaats
Amsterdam
Uren
24 Uur/week
Periode
7 maanden
Start: 1 jun. 2024
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
0 - 100 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 15 mei 2024 12:00

Als privacy officer bij de gemeente Amsterdam werk je actief aan een adequate bescherming van de privacy van de Amsterdammer. Jouw primaire taak is ervoor zorgen dat de gemeente zich houdt aan de van toepassing zijnde privacyregels. Een van jouw belangrijkste instrumenten hierbij is het creëren van bewustwording binnen de organisatie. Zo help je privacy te waarborgen voor een echt optimale dienstverlening aan alle Amsterdammers. Je werkt vanuit een team van gedreven privacy professionals die ieder een focus hebben op een aantal thema's/opgaven/directies.

In de functie van Privacy Officer Wonen (medior) adviseer je het team Data en Onderzoek. Een team met als missie: het optimaliseren van bestaande en generen van nieuwe kennis en informatie, opdat beleid en uitvoering zo gericht mogelijk worden ingezet in de stad. Het volledige team bestaat uit data analisten/scientists, onderzoekers en product owners. Jouw collega’s bij Directie Wonen zijn gedreven en werken in een goede sfeer met elkaar samen. Je werkt ook veel samen met collega’s uit andere teams van de directie Wonen.

Je adviseert en inspireert de organisatie met goede ideeën voor diensten en producten, waarbij privacy een startpunt is in plaats van het eindpunt. Vanuit jouw expertise signaleer je ook eventuele knelpunten. Dit doe je door pro-actief bij de besluitvorming gevraagd én ongevraagd te adviseren door keuzes en consequenties vooraf helder te schetsen. Vanuit jouw expertise help je de genomen besluiten te realiseren door jouw verdere uitwerking naar processen; van eerste schets tot en met de nazorg. Bij alles wat je doet houd je een scherp oog voor de stedelijke en wettelijke kaders van Amsterdam.

Amsterdam wil zijn positie als digitale stad verder versterken. Om deze uitdaging succesvol te voltooien bouwen ze samen aan een stevig en veilig fundament om digitale diensten te kunnen leveren aan zowel burgers, ondernemers als bezoekers. Zo werken ze aan vele

ontwikkelingen zoals oplossingen voor een domein en opgaven, generieke voorzieningen, maar ook de implementatie van een cloud- en een data-platform. Om dit te kunnen doen hebben ze in 2022 hun IT-expertise gebundeld en versterkt in een “I-Domein”. Zo is er

onder andere een vakgroep privacy ingericht waarin alle privacy officers samenwerken. Als lid van deze vakgroep speelt de nieuwe privacy officer een belangrijke rol om te zorgen dat de diensten en producten van de organisatie voldoen aan de privacyregels. Net als in de stad zijn de verschillende achtergronden en invalshoeken hierbij hun kracht.'

Op een gemiddelde werkdag adviseer je het team Data en Onderzoek en signaleer je ook eventuele knelpunten.



Functie-eisen

  • Je bent een medior privacy officer met minimaal 2-4 jaar ervaring in het privacy werkveld én gegevensbescherming in het algemeen, bij voorkeur bij een overheidsorganisatie.

  • Een afgeronde studie op HBO / WO werk- en denkniveau in het relevante vakgebied (bijv. Nederlands Recht).

  • Kennis van en aantoonbare ervaring met de wet- en regelgeving op het gebied van bescherming van persoonsgegevens (in het bijzonder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), de Uitvoeringswet Algemene Verordening Gegevensbescherming (UAVG). Deze ervaring komt dan ook terug in jouw CV.

  • Je bent is staat om binnen een complexe werkomgeving te functioneren en risico’s te signaleren en prioriteren. Deze ervaring komt dan ook terug op jouw CV en/of motivatie.

  • Je hebt ruime ervaring in adviseren, borgen van processen via kennisoverdracht en de wetgeving praktisch interpreteren. Verder ben je in staat om concernafspraken te vertalen naar de directie Parkeren. Deze ervaring komt dan ook terug op jouw CV en/of motivatie.

  • Je hebt kennis van IT-toepassingen (ICT / Software / algoritme), architectuur, security en informatiebeheer.

  • Het is een pre als je al werkzaam bent geweest in een complexe en omvangrijke organisatie (bijvoorbeeld G4 gemeenten).

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten