Yacht Freelance

Freelance Privacy Officer Senior GGD (ZZP)

Geplaatst 25 sep. 2024
Project ID: 9166417
Plaats
Amsterdam, Hybride
Uren
36 Uur/week
Periode
2 maanden
Start: 14 okt. 2024
Einde: 13 dec. 2024
Tarief
90 - 105 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 7 okt. 2024 12:00
  • Belangrijk dat je voldoet aan alle harde eisen en zo goed mogelijk aan de wensen.

  • We ontvangen graag heldere motivatie en CV, beide in het Nederlands



Als Privacy officer senior GGD werk je aan vele ontwikkelingen zoals oplossingen voor een domein en opgaven, generieke voorzieningen, maar ook de implementatie van een cloud- en een data-platform. Je werkt aan een digitale stad door voorop te blijven lopen en creativiteit te tonen. Het is een ambitieuze organisatie die volop bezig is met het ontwikkelen van projecten binnen het zorgdomein. De hoeveelheid werk is groot en daarom is het van essentieel belang dat de beveiliging en borging van data op de hoogste standaard plaatsvindt.


Vanuit jouw expertise help je de genomen besluiten te realiseren door jouw verdere uitwerking naar processen; van eerste schets tot en met de nazorg. In de functie van Privacy officer senior GGD werk je aan vele ontwikkelingen zoals oplossingen voor een domein en opgaven, generieke voorzieningen, maar ook de implementatie van een cloud- en een data-platform. Om dit te kunnen doen hebben we in 2022 onze IT-expertise gebundeld en versterkt in een “I-Domein”. Zo is er onder andere een vakgroep privacy ingericht waarin alle privacy officers samenwerken. Als lid van deze vakgroep speelt je een belangrijke rol om te zorgen dat de diensten en producten van de organisatie voldoen aan de privacyregels. Net als in onze stad zijn de verschillende achtergronden en invalshoeken hierbij onze kracht.

Als onze nieuwe privacy officer adviseer en inspireer je de organisatie met goede ideeën voor diensten en producten, waarbij privacy een startpunt is in plaats van het eindpunt. Vanuit jouw expertise signaleer je ook eventuele knelpunten. Dit doe je door actief de besluitvorming gevraagd én ongevraagd te adviseren door keuzes en consequenties vooraf helder te schetsen. Vanuit jouw expertise help je de genomen besluiten te realiseren door jouw verdere uitwerking naar processen; van eerste schets tot en met de nazorg. Bij alles wat je doet houd je een scherp oog voor de stedelijke en wettelijke kaders van Amsterdam.



Dit doe je op een gemiddelde werkdag

  • Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen en bewaken van het privacybeleid. Tevens biedt je ondersteuning bij de uitvoering van dit beleid. Je speelt als privacy officer speelt een grote rol binnen de organisatie, door te fungeren als aanspreekpunt voor privacyvraagstukken die spelen in de organisatie;· Je zorgt ervoor dat de voor de AVG benodigde taken worden uitgevoerd (AVG proof maken) en dat maatregelen worden ingebed in de organisatie. Dit doet hij in nauwe samenwerking met de FG, CISO, ISO, adviseur informatiebeheer en de privacy contactpersonen;

  • Je informeert en adviseert intern - gevraagd en ongevraagd - over operationele vraagstukken en verplichtingen ten aanzien van nationale en internationale privacywet- en regelgeving;

  • Je ondersteunt de business bij het afsluiten van verwerkersovereenkomsten, gegevensuitwisselingsovereenkomsten en overeenkomsten gezamenlijke verwerkingsverantwoordelijken;

  • Je stemt landelijke ontwikkelingen af met vertegenwoordigers van de 25 GGD’en en GGD GHOR;

  • Je bent betrokken bij beleidsontwikkelingen, uitvoeringskwesties, ontwerp van nieuwe projecten en systemen e.d. (privacy by design).





Eisen

Wij zijn op zoek naar een ervaren Privacy Officer met een senior profiel, die vertrouwd is met het zorgdomein en aantoonbare ervaring heeft met het verwerken van gevoelige medische data. Je hebt ruime ervaring met het uitvoeren van complexe privacyonderzoeken binnen de zorgsector, waarbij je weet hoe cruciaal het is om zorgvuldig om te gaan met gevoelige gegevens.

  • Ervaring binnen een gemeentelijke organisatie is een harde eis, bij voorkeur in een grote gemeente.

  • Uitgebreide kennis van wet- en regelgeving rondom privacy in de zorg en kunt dit effectief toepassen in een complexe omgeving.

  • Je hebt een Wo werk- en denkniveau in het relevante vakgebied (bijv. Nederlands Recht, IT-recht).

  • Je bent een ervaren privacy officer met ruime ervaring in het privacy werkveld én gegevensbescherming in het algemeen (minimaal 5 tot 9 jaar), bij voorkeur in een complexe en omvangrijke organisatie. Ervaring binnen het zorgdomein is een pré.

  • Je hebt kennis van IT-toepassingen (ICT / Software / algoritme), architectuur, security en informatiebeheer.

  • Je hebt ruime ervaring in adviseren, borgen van processen via kennisoverdracht, kennis van techniek en je kunt wetgeving praktisch interpreteren en uitdragen.

  • Je hebt kennis van wet- en regelgeving op het gebied van bescherming van persoonsgegevens (in het bijzonder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), de Uitvoeringswet Algemene Verordening Gegevensbescherming (UAVG) én de werking van een Azure Cloud omgeving om het gehele werkterrein te kunnen overzien.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten