Yacht Freelance

Freelance Power Plant Control System Engineer (ZZP)

Geplaatst 5 sep. 2024
Project ID: 9165203
Plaats
Zoeterwoude, Hybride
Uren
40 Uur/week
Periode
1 jaar
Start: 1 okt. 2024
Einde: 30 sep. 2025
Tarief
45 - 65 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 6 okt. 2024 12:00

Siemens Energy is op zoek naar een Technisch Specialist op het gebied van Power Plant Automatisering om ons team te versterken. In deze rol ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van geavanceerde automatiseringssystemen (Omnivise T3000) voor energiecentrales.


https://www.siemens-energy.com/global/en/home/products-services/product/omnivise-t3000.html

Siemens Energy B.V. is op zoek naar een Power Plant Control System Engineer voor de locatie Zoeterwoude.

Hij/zij zal verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van Controls en optimalisatieprojecten, voornamelijk in Stoom- en Combined Cycle Power Plants.

Met een breed spectrum aan innovatieve producten en diensten zijn wij de toonaangevende servicepartner voor het garanderen van hoge betrouwbaarheid en optimale prestaties van diverse systemen, zoals stoomturbines, gasturbines, district-heating, etc. binnen de energiecentrales wereldwijd.

Door gebruik te maken van ons uitgebreide wereldwijde servicenetwerk zijn we in staat om snel te reageren op de behoeften van onze klanten om de prestaties van hun operationele eenheden op peil te houden. Bij Siemens Energy krijg je de perfecte omstandigheden om je zowel persoonlijk als professioneel te ontwikkelen.



Korte termijn?


• Er bestaat een uitgebreide opleiding door middel van specifieke sessies en trainingen

• Binnen je functie ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de verschillende componenten van de DCS besturingssystemen van Siemens Energy, genaamd Omnivise-T3000.

• Daarnaast voer je zowel in-house, met remote connecties, alsook op locatie bij onze klanten, updates, upgrades, uitbreidingen en migraties uit van onze DCS automatiseringssystemen.

• Ook het zelfstandig, wereldwijd, preventief en correctief uitvoeren van servicewerkzaamheden voor deze systemen behoort tot jouw verantwoordelijkheid.



Eisen:


• Bachelor- of masterdiploma in Elektrotechniek, Procesautomatisering, of een gerelateerd vakgebied

• Gedetailleerde kennis van Process Control netwerksystemen met de bijbehorende componenten, zoals Firewalls, Switches, Cyber Security oplossingen, etc.

• Bewezen ervaring met DCS systemen en/of automatiseringssystemen in de energiesector. Ervaring met Omnivise T3000 is een pluspunt.

• Ervaring met Siemens/Simatic S7 automatiseringssystemen en Microsoft Windows Server is een pluspunt.

• Kennis van Linux en communicatieprotocollen zoals OPC UA, Modbus, Profibus/ProfiNET, IEC61850, IEC60870, etc.

• Sterke probleemoplossende vaardigheden.

• Uitstekende communicatieve vaardigheden en het vermogen om zelfstandig, maar ook effectief samen te werken in een team.

• Voorkeur voor een kandidaat die de Nederlandse taal machtig is. Echter Engels is ook prima.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten