Yacht Freelance

Freelance Planoloog / Adviseur Ruimtelijke Ordening (ZZP)

Geplaatst 3 apr. 2024
Project ID: 9154440
Plaats
Haarlem
Uren
36 Uur/week
Periode
1 jaar, 7 maanden
Start: 15 mei 2024
Einde: 3 dec. 2025
Tarief
0 - 4.75 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 17 apr. 2024 12:00

Functieomschrijving

Ben jij de ervaren planoloog die strategisch kan adviseren over ruimtelijke ordening en beleid, met een bewezen staat van dienst binnen gemeentelijke opgaven? Beschik je over de visie om passende oplossingen te bieden en nieuwe regelgeving in goede banen te leiden? Zoek je naar een uitdagende positie met zekerheid in de vorm van een vast contract? Yacht Engineering C&I biedt jou de kans om als adviseur ruimtelijke ordening te excelleren bij diverse gemeenten, provincies en waterschappen.

Als beleidsmedewerker ruimtelijke ordening (RO) richt je je op het beleid voor de fysieke leefomgeving, waarbij je rekening houdt met wetgeving en zowel individuele als gemeenschappelijke belangen. In het dichtbevolkte Nederland behoudt de juiste balans tussen samenleving en ruimte een cruciale rol, vooral voor professionals met ervaring in gemeentelijke opgaven en ruimtelijke ordening.Jouw expertise als adviseur ruimtelijke ordening komt tot uiting in het adviseren van de politiek, burgers en organisaties, waarbij je zowel mondeling advies geeft als beleidsstukken of adviesnota's opstelt. Als professional ben je volledig op de hoogte van actuele wet- en regelgeving en toon je een sterke interesse in veranderingen en innovaties op het gebied van ruimtelijke ordening, iets wat bij uitstek relevant is voor deze rol binnen gemeenten.

Deze functie biedt jou de gelegenheid om je bezig te houden met diverse stedelijke en gebiedsgerelateerde vraagstukken op strategisch, tactisch en operationeel niveau, met nadruk op gemeentelijke opgaven en ruimtelijke ordening. Je werkt aan diverse thema's binnen de lokale economie, variërend van clusterversterking en MKB-dienstverlening tot kantoren, bedrijventerreinen en bedrijfshuisvesting, waarbij je de verbinding zoekt met andere domeinen zoals het sociaal domein, wat je werk inhoudelijk en economisch relevant maakt.

Jouw takenpakket omvat onder andere het analyseren van informatie en het vertalen ervan naar bestuurlijke adviezen en beleid. Je adviseert over omgevingsrechtelijke vergunningen, met name op het gebied van bouwen, ruimtelijke ordening, bijzondere wetten en milieu. Het toetsen, opstellen en procedureel begeleiden van bestemmingsplanprocedures behoren eveneens tot jouw verantwoordelijkheden, naast het voeren van juridische procedures in bezwaar en beroep. Daarnaast draag je bij aan het schrijven van ruimtelijk beleid op zowel tactisch als strategisch niveau, waarbij elke opdracht uniek is en aansluit bij de specifieke behoeften van de opdrachtgever.



Eisen

  • Je hebt een HBO/WO opleiding Planologie, Sociale Geografie, Spatial Planning, Ruimtelijke Planning, Environmental and Infrastructure Planning, of vergelijkbaar.

  • We zijn niet alleen op zoek naar ervaren collega’s maar ook voor net afgestudeerden zijn er ruime mogelijkheden. 

  • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en een goed gevoel voor bestuurlijke politieke verhoudingen. 

  • Je houdt van afwisseling en kunt snel schakelen tussen verschillende opdrachten. 

  • Het is een pré als je gemeentelijke ervaring hebt opgedaan; 



 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten