Yacht Freelance

Freelance Persvoorlichter Openbaar Ministerie (ZZP)

Geplaatst 24 mei 2024
Project ID: 9158363
Plaats
Amsterdam, Hybride
Uren
36 Uur/week
Periode
3 maanden
Start: 17 jun. 2024
Einde: 15 sep. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 31 mei 2024 12:00
  • CV en motivatie in het Nederlands



De opdracht is ontstaan door toenemende vraag vanuit de organisatie en extern. De periode omvat vakantie opvang van collega-persvoorlichters en overlap met inwerkperiode (vaste) persvoorlichter.

Je draait mee met (een) onze twee persvoorlichters en ben je het aanspreekpunt voor journalisten over lopende onderzoeken en afgeronde zaken.

Gelet op de complexiteit van onze specialistische onderzoeken vraagt dit om nauwe samenwerking met onze officieren en beleidsadviseurs én de vaardigheid om complexe materie snel eigen te maken.

Omdat je als ondernemende communicatieprofessional weet wat er binnen ons parket én in de samenleving speelt, ben je in staat te beoordelen welke zaken of thema’s kansrijk zijn om ze te positioneren of als issues te agenderen. Dagelijkse werkzaamheden bestaan uit (team)overleg, zakenoverleggen, perstelefoon bemannen, journalisten te woord staan en persberichten schrijven/publiceren. 



Eisen:


  • Afgeronde HBO/WO opleiding op het gebied van communicatie.

  • Minimaal vijf jaar relevante werkervaring, waarvan minimaal drie jaar in een politiek-bestuurlijke omgeving

  • Goede beheersing van de Nederlandse taal en heeft een vlotte pen

  • Ondernemend, extern georiënteerd en omgevingsbewust, daarnaast kan de kandidaat goed prioriteren, makkelijk schakelen tussen verschillende werkzaamheden en is bereid om ook buiten reguliere kantoortijden te werken.

  • Ervaring met het schrijven van nieuwsberichten

  • Ervaring met het onderhouden van contacten met de media

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten