Yacht Freelance

Freelance Opgavemanager Woningbouwversnelling (ZZP)

Geplaatst 17 jul. 2024
Project ID: 9162262
Plaats
Weert, Hybride
Uren
32 Uur/week
Periode
9 maanden
Start: 2 sep. 2024
Einde: 1 jun. 2025
Tarief
125 - 135 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 9 aug. 2024 12:00

Voor gemeente Weert zoeken we een Opgavemanager Woningbouwversnelling


  • Startdatum: 2-9-2024

  • Duur opdracht: 9 maanden

  • Aantal uur: 28-32 uur per week

  • Functieschaal: 13

  • Tariefindicatie: €125-135 per uur afhankelijk van ervaring

  • I.v.m. vakantie worden de kandidaten in week 33 geselecteerd

  • Op 21-8 vanaf 14:00 uur worden de gesprekken gepland.



Stel je voor: elke dag draag je als Opgavemanager Woningbouwversnelling bij aan een betere toekomst die voor honderden mensen sneller dichterbij komt. Klaar om een belangrijke rol te spelen in het versnellen van de woningbouw van 250 naar 375 woningen per jaar?


Bij de Gemeente Weert zoeken wij een Opgavemanager die deze uitdaging met ons aangaat.


Het is een kans om voorop te lopen in een belangrijke maatschappelijke opgave. Samen met een toegewijd versnellingsteam en de lijnorganisatie ben jij de drijvende kracht. Je bent oplossingsgericht, hebt een mentaliteit van ‘hoe kan het wel’ en je kan en wil onorthodox denken. Je staat daarbij open voor nieuwe ideeën. Hierdoor brengen we onze ambitie van 375 nieuwe woningen per jaar binnen bereik.

Wat ga je doen?


Als Opgavemanager Woningbouwversnelling speel je een belangrijke rol in het realiseren van onze ambitieuze woningbouwdoelen: het mogelijk maken van de bouw van 375 woningen per jaar, een aanzienlijke verhoging ten opzichte van ons huidige tempo. Als opgavemanager werk je samen met een toegewijd team dat zich volledig richt op deze taak. Je werkt daarbij samen met de lijnorganisatie en in interactie met externe stakeholders. Met het team werk je aan het versnellen van gebiedsontwikkelingen en zorg je ervoor dat projecten marktklaar zijn.

 

In deze opdracht boek je tastbare resultaten die direct impact hebben op de leefomgeving van onze inwoners. Je bouwt aan een efficiënter werkproces en zorgt voor de ontwikkeling van nieuwe woongebieden. De uitdaging ligt daarbij in het gelijktijdig sturen op en in balans houden van twee sporen: het versnellen van huidige projecten en ook het ontwikkelen van nieuwe plannen. Je werkt samen met externe stakeholders, zoals de woningbouwcorporaties, ontwikkelaars, beleggers en bouwers. En vanzelfsprekend worden ook inwoners en andere belanghebbenden betrokken bij de plannen.

 

De belangrijkste werkzaamheden die je hebt:


  • Je geeft leiding aan het versnellingsteam woningbouw en zorgt voor de realisatie van 375 woningen per jaar.

  • Je werkt samen met de lijnorganisatie om spanningsvelden op te lossen en processen te stroomlijnen en te versnellen.

  • Je zet interne talenten in en schakelt indien nodig externe professionals in om de teamdoelen te bereiken.

  • Je coacht interne talenten om nog meer uit zichzelf te halen. Met deze aanpak versterken we de kwaliteiten in de organisatie.

  • Je coördineert en realiseert marktklaar haalbare woningbouwplannen.

  • Je legt verantwoording af aan de ambtelijk- en bestuurlijk opdrachtgever en je adviseert de directie en het college over de realisatie van de versnellingsopgave.

  • Je bent een sparringpartner met een goed ontwikkelde politieke sensitiviteit en houdt oog voor de bestuurlijke doelen op korte en lange termijn.

  • Je zorgt voor de juiste condities en samenwerking met externe partijen voor een succesvolle uitvoering.

  • Je bent verantwoordelijk voor het budget en de communicatie rondom de woningbouwversnelling.



Gemeente Weert; een veelzijdige gemeente!


Weert is een gemeente als een groene en veilige thuishaven, waar iedereen goed kan wonen, mee kan doen en elkaar kan ontmoeten. Een duurzame en innovatieve gemeente, waar het ondernemerschap in het DNA zit. Een bruisende stad, goed bereikbaar, waar volop voorzieningen zijn en met een grote aantrekkingskracht voor de regio. Het is de diversiteit die Weert zo bijzonder maakt!

 

De gemeente ligt in Midden-Limburg en bestaat uit de stad Weert en vijf dorpen: Stramproy, Laar, Altweerterheide, Tungelroy en Swartbroek en er wonen ruim 50.000 inwoners. De gemeente ligt op de grens van Limburg en Noord-Brabant. Weert heeft zowel een compacte centrumstad als prachtige natuurgebieden. We streven naar een gezond ondernemersklimaat, bijvoorbeeld door het realiseren van goede infrastructuur, onderwijsvoorzieningen en bedrijventerreinen.


Wie zoeken wij?


We zijn op zoek naar een opgavemanager die daadkracht toont en ervaring heeft met complexe gebiedsontwikkelingsprojecten en woningbouwontwikkeling. We zoeken iemand die strategisch denkt en praktisch aan de slag gaat om woningbouwprojecten te versnellen. Je hebt bewezen ervaring in samenwerken met interne teams en externe partijen, zoals woningcorporaties, beleggers, ontwikkelaars en bouwers. Je begrijpt hoe je deze relaties kunt benutten om processen te versnellen en doelen te bereiken.

 

Je bent resultaatgericht: je stelt heldere doelen en zorgt ervoor dat deze worden behaald, zelfs onder druk. Je bezit verbindend leiderschap en weet mensen te motiveren om gezamenlijk aan de opgave te werken. Je behoudt het overzicht en stuurt bij waar nodig om de voortgang te waarborgen. Daarnaast ben je communicatief sterk en creëer je effectief draagvlak bij verschillende stakeholders. Oplossingsgericht denken gaat je op een natuurlijke wijze af; je staat open voor creatieve ideeën en weet deze om te zetten in haalbare plannen. We werken samen, delen kennis en stimuleren elkaar om oplossingen te vinden voor een daadwerkelijke versnelling en je bent in staat om dit om te zetten in een slagvaardige aanpak.  

 


Verder vragen wij:


  • HBO/WO werk- en denkniveau.

  • Uitgebreide ervaring met woningbouw- en gebiedsontwikkelingsprocessen

  • Kennis van en affiniteit met mogelijkheden tot versnelling van projecten en processen zoals inzet van stimuleringsmaatregelen, alternatieve vormen van samenwerking, methodiek van parallel plannen, innovatieve bouwmethoden.

  • Bewezen vermogen en ervaring met samenwerking met externe partijen zoals woningcorporaties, beleggers, ontwikkelaars en bouwers, etc.

  • Ervaring met het bouwen en aansturen van teams.

  • Kennis van gemeentelijke processen en opgavegericht werken.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten