Yacht Freelance

Freelance Operationeel Manager HR (ZZP)

Geplaatst 15 aug. 2024
Project ID: 9163976
Plaats
Den Haag
Uren
36 Uur/week
Periode
6 maanden
Start: 15 okt. 2024
Einde: 15 apr. 2025
Tarief
0 - 110 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 18 aug. 2024 12:00

Migratie gaat om mensen. Mensen vragen asiel, willen hier studeren, bieden hier hun kennis aan, willen hier werken, of willen gewoon Nederlander worden. Het werk bij de IND brengt veelzijdige vraagstukken met zich mee voor de directie bedrijfsvoering.

In verband met het vertrek van één van de managers zoekt de Afdeling HR - onderdeel van de directie Bedrijfsvoering - versterking voor haar managementteam (MT). Als operationeel manager HR maak jij deel uit van het managementteam van de afdeling HR, bestaande uit zeven operationeel managers, een stafadviseur en de tactisch manager HR. Het MT HR draagt integraal en gezamenlijk de verantwoordelijkheid voor het totaalpakket aan HR-dienstverlening en producten ten dienste van de hele IND.

Specifiek voor team IND Academie zoeken we een ervaren HR manager met expertise en/dan wel affiniteit met leren en ontwikkelen. De IND Academie bestaat ruim 2 jaar en heeft zich vanuit een 'start up' ontwikkeld naar een 'stabiel organisatieonderdeel' van de afdeling HR. Voor komende jaren ligt de focus op verdere verzakelijking en professionalisering; ons aanbod sluit naadloos aan op behoefte van de business. Vanuit IND Academie worden brede leertrajecten aangeboden die groei en ontwikkeling mogelijk maken voor alle IND'ers. Dat doen we vanuit vier Faculteiten: Faculteit Compliance, Faculteit Vakbekwaamheid, Faculteit Duurzame Inzetbaarheid en Faculteit Strategische Ontwikkeling. We ontwerpen elk leerinterventie samen met inhoudsdeskundigen van de IND en zetten daarbij moderne digitale leermethoden in. Wanneer we de trajecten niet zelf maken, werken we nauw samen met inkoopadviseurs om tegen de beste prijs de best passende leer- of ontwikkeloplossing in te kopen. Ook weer met een IND brede blik. Als academie willen we bovendien sterk verankerd in de afdeling én hele organisatie zijn. Vier faculteitsvoorzitters, tactisch managers uit de organisatie, vertegenwoordigen de directies en monitoren de koers van de IND Academie. En bij de ontwikkeling van ons jaarplan wordt de organisatie uitvoerig betrokken.


Wat ga je doen?

Deze tijdelijke vacature zorgt voor de laatste fase van implementatie en borging van een veranderd besturingsmodel voor de Academie. Parallel is de vacature uitgezet voor vaste invulling. Je vervult een rol als MT-lid van de afdeling HR, bestaande uit de teams: HR-Advies, HR Beleid, Innovatie & Ontwikkeling, Werving, Selectie & Ondersteuning, IND-Academie, Managementinformatie, Toegang, en Advies en Ondersteuning Medezeggenschap. Daarbij draag je actief bij aan de doorontwikkeling - en daarmee koers - van de afdeling HR.

De IND Academie is een team van +/- 45 fte en jij bent één van de twee operationeel managers. Samen met de andere manager ben je p-verantwoordelijk voor een diverse groep medewerkers, denk aan: faculteitscoördinatoren, onderwijskundigen, adviseurs duurzame inzetbaarheid, medewerkers coördinatie, frontoffice adviseurs en medewerkers kwaliteit, innovatie en beheer(verdeling p- verantwoordelijkheid in overleg met de andere manager). Je inspireert en stuurt op focus, duidelijkheid, resultaat, teamontwikkeling, doorontwikkeling van de producten en werkplezier; Je draagt verantwoordelijkheid voor het jaarplan, de financiën en het leeraanbod. Je draagt zorg voor de verbinding met de afdeling en de rest van de organisatie. Je werkt aan een extern netwerk met andere Academies. Je bouwt aan een leercultuur waarin opleiden en ontwikkelen vanzelfsprekend is en waarbij de focus ligt op het bijdragen aan de strategische doelen van de IND. Vanzelfsprekend doe je dit in nauwe samenwerking met de andere HR-disciplines. Je werkt aan het continu verbeteren van de IND academie, uiteraard in nauwe samenwerking met de andere HR-disciplines.



Functie-eisen

-De aangeboden kandidaat heeft een afgeronde WO opleiding;

-De aangeboden kandidaat heeft 5 jaar ervaring met leidinggeven binnen de overheid;



Wensen

-Criterium 1. Kandidaat heeft minimaal 10 jaar werkervaring in een bestuurlijke omgeving in een omvangrijke organisatie

-Criterium 2. Kandidaat heeft werkervaring in een uitvoeringsorganisatie

-Criterium 3. Kandidaat heeft minimaal 3 jaar werkervaring met verandermanagement



  • Competenties

  • Resultaatgericht

  • Veerkrachtig

  • Omgevingsbewustzijn

  • Bestuurs- en organisatiesensitiviteit

  • Kandidaat past binnen de organisatie/groep

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten