Yacht Freelance

Freelance Online Content Creator (ZZP)

Geplaatst 20 mrt. 2024
Project ID: 9153372
Plaats
Helmond, Hybride
Uren
16 Uur/week
Periode
9 maanden
Start: 8 apr. 2024
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
55 - 75 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 25 mrt. 2024 12:00

De uitdaging

Heb jij een hart voor socials én communicatie, ben je creatief en kun je je goed verplaatsen in verschillende doelgroepen? Word jij enthousiast van het creëren en verbeteren van content en kunnen we op jou rekenen voor een helder en overtuigend advies over online communicatie op onze kanalen? Dan is deze opdracht iets voor jou!

In deze opdracht houd jij je bezig met collega’s adviseren over de inzet van de gemeentelijke socials met als aandachtsgebied de centrumontwikkelingen. Ook speel je een rol in de ontwikkeling van content of de verbetering van bestaande content. Je analyseert het gebruik van de gemeentelijke social kanalen en vertaalt deze informatie naar kansen om de communicatie te verbeteren.

Je zorgt ervoor dat onze communicatie aansluit op de ontvanger en houd hierbij rekening met de wetgeving zoals AVG en digitale toegankelijkheid. Onze ideale Online Content Creator is goed op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen het vakgebied en bekijkt hoe deze in te zetten binnen gemeente Helmond. 



Over dit project

In het centrum wordt nu en de komende jaren hard gewerkt om ons centrumgebied nog aantrekkelijker te maken. Om inwoners en ondernemers goed mee te nemen in de plannen en werkzaamheden is er een overkoepelende communicatiestrategie waarbij social content een grote rol speelt. Daarvoor sta jij aan de lat. Je werkt daarbij samen met communicatieadviseurs, omgevingsmanagers en inhoudelijke projectleiders. Je leest meer over de centrumplannen op deze pagina. 



Onze droomkandidaat beschikt over

...heldere en overtuigende adviesvaardigheden op het gebied van online content communicatie (filmpjes, tekst, campagnes) en begrijpt dat content onderdeel is van bredere communicatieaanpak. Die moet je ook kunnen uitleggen, plus jouw rol en bijdrage daarin. Dat betekent dat je zelf ook bezig bent met content- en videocreatie. Het is daarbij van belang dat je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse taal. Daarnaast ben je creatief en zie je kansen voor de verbetering van onze socials. 


Verder zijn wij op zoek naar iemand

...die over een afgeronde hbo opleiding in de richting van marketing en communicatie beschikt en minimaal drie jaar werkervaring heeft met (overheids)communicatie en/of adviseren over sociale media. Je neemt inhoudelijke expertise mee en je weet medewerkers op coachende manier mee te nemen in communicatie. Je hebt oog voor de bestuurlijke verhoudingen, respect voor alle functies en verantwoordelijkheden. Werken voor de gemeente zie je als een uitdaging. Vanwege de veelheid aan opgaves, maar ook omdat je het mooi vindt een bijdrage te leveren aan de maatschappij.

Beschikbaarheid, bijzonderheden en motivatie in het cv opnemen.



En tot slot: Helmond doet je hart sneller kloppen. Wij zijn de stad van de Makers van de Toekomst. En zeg nou zelf, met bovenstaand profiel. Wie wil daar nou niet voor werken?

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten