Yacht Freelance

Freelance Online adviseur/ Webredacteur Rijkswaterstaat (ZZP)

Geplaatst 5 aug. 2024
Project ID: 9163322
Plaats
Utrecht, Hybride
Uren
32 Uur/week
Periode
1 jaar, 6 maanden
Start: 2 sep. 2024
Einde: 28 feb. 2026
Tarief
60 - 70 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 8 aug. 2024 12:00

Wil jij werken aan een website met miljoenen bezoekers per jaar? Dat kan! Op de redactie van Rijkswaterstaat.nl is namelijk ruimte voor een online adviseur. Met elkaar werken we aan toegankelijke, betrouwbare en actuele online informatie over het werk van Rijkswaterstaat. Wanneer gaat de Heinenoordtunnel dicht voor onderhoud? Wat komt er allemaal kijken bij droogte? Hoe kun je veilig varen op de rivieren? Er komt veel kijken bij het beheer en de doorontwikkeling van de corporate website. En daar hebben wij jou bij nodig! Solliciteer direct als online adviseur en kom werken bij Rijkswaterstaat

 


Hoe jij bijdraagt in jouw rol:


In deze veelzijdige functie ben je aanspreekpunt voor andere communicatieadviseurs binnen Rijkswaterstaat. Je adviseert vanuit jouw online expertise over de inzet van onze corporate website. Je houdt overzicht bij de productie van nieuwe content en bent sparringpartner voor ons webbureau, dat de content in het contentmanagementsysteem beheert. Samen met je collega’s van de internetredactie zorg je ervoor dat de corporate website optimaal wordt ingezet, om het werk van Rijkswaterstaat online te laten zien. Je adviseert over gebruikersvriendelijke content en functionaliteiten, en zorgt ervoor dat we voldoen aan kaders en richtlijnen. Je stuurt op strakke teksten, goed gebruik van beeld en een optimale klantreis voor de eindgebruiker. Je zet statistieken en data in om feeling te houden met de bezoekers van de site en maakt de informatie optimaal vindbaar. Je hebt kennis van SEO en weet hoe je op basis van analyses en onderzoek een website kunt verbeteren.



Dit is waar jij voldoening uit haalt:


Jij hebt graag de touwtjes in handen en jouw oog voor detail zorgt ervoor dat beeld en tekst kloppen. Je bent niet bang om initiatief te nemen en zorgt ervoor dat een proces helemaal doorlopen wordt. Je neemt in je adviezen de volle breedte van onze online kanalen mee en legt lijnen met andere expertises en werkgebieden binnen onze corporate communicatieafdeling. Je bent omgevingssensitief en denkt proactief mee over kansen omtrent reputatiebepalende onderwerpen. Werken in de hectiek van de actualiteit vind je prettig. Je schakelt gemakkelijk van onderwerp naar onderwerp en zet jouw online expertise in binnen multidisciplinaire teams. 



Wat wij aan jou waarderen:


  • Je kennis en ervaring op het gebied van online communicatie zijn up-to-date: van schrijven voor het web, SEO en webstatistieken, tot wetgeving op het gebied van digitoegankelijkheid, AVG, en usability.

  • Je bent nieuwsgierig naar nieuwe ontwikkelingen zoals de inzet van AI of het werken met mindsets en houdt van beweging.

  • Je kent de momenten waarop je moet pieken, bijvoorbeeld bij een grote contentmigratie en houd je hoofd koel.

  • Je bent initiatiefrijk en stelt verbeteringen voor. Zo draag je bij aan de professionalisering en doorontwikkeling van de site.

  • Wat belangrijk is om te weten: je schrijft en plaatst niet zelf in deze functie, maar begeleidt het redactieproces van aanvraag tot plaatsing online.



Piket:


Rijkswaterstaat is een organisatie die midden in de samenleving staat. Ons werk is dan ook 24/7 zichtbaar en voelbaar. Ook online. Mogelijk vervul je een rol in crisiscommunicatie, waarvoor je aparte trainingen krijgt.

 


Wat we zoeken:

  • Jouw kennis en vaardigheden op het gebied van online communicatie zijn up-to-date: je hebt kennis van SEO en weet hoe je op basis van analyses en onderzoek een website kunt verbeteren. Je hebt kennis van schrijven voor het web en webstatistieken tot aan wetgeving op het gebied van digitoegankelijkheid, AVG, en usability.

  • Jouw oog voor detail zorgt ervoor dat beeld en tekst kloppen.

  • Je bent omgevingssensitief en denkt pro-actief mee over kansen omtrent reputatiebepalende en impactvolle onderwerpen.

  • Naast je kennis en vaardigheden als medior web redacteur vinden we het volgende ook belangrijk:

    • Je neemt graag de touwtjes in handen en je bent niet bang om initiatief te nemen.

    • Je bent nieuwsgierig naar nieuwe ontwikkelingen, zoals de inzet van AI of Livechat.

    • Je houdt van actie en werken in de hectiek van de actualiteit en je schakelt gemakkelijk tussen verschillende onderwerpen.

    • Je herkent de momenten waarop je moet pieken, bijvoorbeeld bij een grote contentmigratie en je houdt dan je hoofd koel.

    • Je bent initiatiefrijk en stelt verbeteringen voor. Zo draag je actief je steentje bij aan de professionalisering en doorontwikkeling van de site.




Om voor deze mooie rol in aanmerking te maken, dien je te voldoen aan de volgende criteria:


  • Minimaal hbo werk- en denk niveau. Dit is aantoonbaar middels een afgeronde opleiding in de richting journalistiek, media of communicatie

  • Minimaal 3 jaar ervaring in de rol van (medior) webredacteur, verworven in de afgelopen 4 jaar

  • ervaring met eindredactietaken is een grote pré

  • beheersen van online vaardigheden zoals het duiden van statistieken, zoekmachineoptimalisatie en digitoegankelijkheid is een grote pré

  • ervaring met het beheer van een complexe website binnen een grote organisatie (bvk een politiek bestuurlijke organisatie)

  • bereid zijn minimaal 1, bij voorkeur 2 dagen werken op kantoor Utrecht.



  • Graag ontvangen we een CV waaruit duidelijk blijkt dat je in ieder geval aan de harde eisen voldoet. Laat dit ook duidelijk naar voren komen in je motivatiebrief.

  • CV en motivatie in het Nederlands

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten