Yacht Freelance

Freelance Omgevingsmanager HWBP (ZZP)

Geplaatst 26 aug. 2024
Project ID: 9164561
Plaats
Heerhugowaard
Uren
16 Uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 26 feb. 2025
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 30 aug. 2024 12:00

Omgevingsmanagers (voor 12 tot 16 uur per week): Wij zijn op zoek naar minimaal twee Omgevingsmanager om zowel zelf invulling te geven aan deze rol als voor het opleiden van HHNK collega's. Het gaat om projecten in zowel de dijkversterking als bij de bouw van bijvoorbeeld gemalen. De persoon zal ondersteuning verlenen aan de projectteams voor zowel de voorbereiding als uitvoering van deze projecten.

 

Omgevingsmanagement gaat over eisen en wensen van alle betrokkenen, instanties, belangengroepen en bewoners, zodat deze een plaats krijgen en afgewogen kunnen worden in het project. Het richt zich op het krijgen van draagvlak voor het projectplan en technische oplossing (ontwerp). Een goede inpassing in de omgeving is één van de kritische succesfactoren van een project. Bovendien biedt het kansen het project maatschappelijke meerwaarde te geven. Daarnaast richt het omgevingsmanagement zich op het uitvoeren van de benodigde onderzoeken en het verkrijgen van de vergunningen voor de realisatie van het project.

 


Een greep uit de werkzaamheden:

-       Het opzetten en uitvoeren van de omgevingsstrategie met complexe omgevingsopgaven op de thema's zoals infrastructuur, water, natuur, landschap en duurzaamheid.

-       Meewerken aan het opstellen en uitvoeren van het Plan van Aanpak voor de verschillende fasen van de projecten (verkenning/planuitwerking/realisatie). In geval van de projecten voor de versterking de primaire keringen gaat het hierbij ook om de subsidie aanvraag.

-       Coördineren/uitvoeren van de werkzaamheden voor een gebiedsgerichte aanpak samen met andere stakeholders in het projectgebied, zogenaamde 'meekoppelkansen'.

-       Het organiseren van diverse activiteiten ten aanzien van de samenwerking met andere partijen en de participatie van bewoners, zoals informatiebijeenkomsten.

 


Verantwoordelijkheden:

Verantwoordelijk voor het inhoudelijk advies voor zowel het doorlopen van een aantoonbaar zorgvuldig proces als de op te leveren producten behorende bij de hierboven beschreven taken. Overdragen van kennis en ervaring aan de 'aankomende' omgevingsmanager(s).

 


Contacten:

Intern: met IPM rolhouders en andere projectmedewerkers van de verschillende projecten.

Extern: met stakeholders, te weten Rijkswaterstaat, de gemeente, landelijk bureau HWBP, provincie Noord-Holland, lokale overheden, aannemers, , ondernemers, bewoners, grondeigenaren etc..

 


Aandachtspunten ervaring

·      Aantoonbare ervaring met het gedachtengoed van de nieuwe omgevingswet.

·      Bij voorkeur aantoonbare/enige ervaring met het overdragen van kennis en ervaring (coachen en begeleiden van medewerkers).

·      Bij voorkeur aantoonbare ervaring met de samenwerking met de belanghebbende organisaties en bevoegd gezag ten aanzien van projecten voor de ruimtelijke inrichting/ gebiedsontwikkeling in de regio Noord Holland.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten