Yacht Freelance

Freelance Omgevingsmanager Centrumeiland (ZZP)

Geplaatst 13 aug. 2024
Project ID: 9163829
Plaats
Amsterdam, Hybride
Uren
32 Uur/week
Periode
1 jaar
Start: 9 sep. 2024
Einde: 10 sep. 2025
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 19 aug. 2024 12:00

Functieomschrijving

De Gemeente Amsterdam zoekt een enthousiaste en ervaren omgevingsmanager voor Centrumeiland. Dit eiland is volop in ontwikkeling, maar er zijn nog diverse grote kavels te realiseren. We bevinden ons nu op ongeveer de helft van het project. De eerste en tweede fases zijn bijna afgerond, en de openbare ruimte wordt binnenkort definitief ingericht.

Als omgevingsmanager speel je een cruciale rol in het beheren van contacten met bewoners, het behandelen van klachten en vragen, en het beoordelen van plannen van aannemers. Je zult ook betrokken zijn bij het beoordelen en eventueel begeleiden van bewonersinitiatieven, evenals het schrijven van bewonersbrieven en nieuwsbrieven. Regelmatig overleg met zowel interne als externe uitvoerende partijen en het stadsdeel is hierbij van groot belang.

Het team voor omgevingsmanagement op IJburg bestaat uit drie personen. Samen werken jullie aan een effectieve werkwijze voor omgevingsmanagement in dit gebied. Binnen het team heeft ieder lid een eigen aandachtsgebied, maar er is veel samenwerking en overlap. Bij ziekte of vakantie nemen teamleden elkaars taken over en bieden ze ondersteuning bij drukte. Het doel is om het gezicht van het gebied te zijn voor bewoners, ondernemers, scholen en andere betrokkenen. Jij bent het eerste aanspreekpunt, een laagdrempelige ingang voor iedereen met een vraag, klacht of idee.

De eilanden in dit project bevinden zich in verschillende ontwikkelingsfases. Daarnaast neemt de omgevingsmanager actief deel aan plangroepen om het perspectief van bewoners al in een vroeg stadium van een (deel)project mee te nemen.

Elke omgevingsmanager rapporteert aan de eigen senior projectmanager van het betreffende project. Het projectteam van Centrumeiland bestaat uit een klein, hecht team van vier projectmanagers.



Jouw taken

Op een gemiddelde werkdag kun je onder andere verwachten dat je:

  • Een omgevingsscan, stakeholderanalyse of krachtenveldanalyse opstelt om de belangen van omgevingspartijen inzichtelijk te maken en deze binnen de projectorganisatie inbrengt.

  • Meewerkt aan het opstellen van een participatie- of omgevingsplan en mede verantwoordelijk bent voor de uitvoering hiervan.

  • Het project verbindt met de omgeving door gebruik te maken van expertise en het managen van verwachtingen van betrokken partijen.

  • De plannen van het project tijdig, eerlijk en transparant communiceert naar de omgeving.

  • Projectteamleden zo nodig kritisch aanspreekt op het belang van omgevingsbelangen.

  • Advies geeft, faciliteert en escalaties afhandelt bij spanningen met of tussen stakeholders, en voorstellen aandraagt voor de oplossing van deze spanningen.

  • Input levert vanuit de omgeving voor risicoanalyses.

  • Raakvlakkenbeheer uitvoert met betrekking tot omgevingsaspecten van andere projecten.


Wil jij bijdragen aan de ontwikkeling van Centrumeiland en ben je een verbindende factor tussen het project en de omgeving? Solliciteer dan op deze uitdagende en veelzijdige functie bij de Gemeente Amsterdam!



Voor de functie van Omgevingsmanager Centrumeiland beschik je over volgende eisen:

  • Een hbo-werk- en denkniveau;

  • Het vermogen om een netwerk op te bouwen en te onderhouden met zowel de omgeving als met professionele partners binnen de gemeente, inclusief andere projecten in de omgeving.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten