Yacht Freelance

Freelance Omgevingsmanager Camping de Marshoeve (ZZP)

Geplaatst 30 aug. 2024
Project ID: 9164843
Plaats
Apeldoorn, Hybride
Uren
24 Uur/week
Periode
7 maanden
Start: 16 sep. 2024
Einde: 30 apr. 2025
Tarief
80 - 100 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 6 sep. 2024 12:00

De gemeente heeft in april 2023 Camping De Marshoeve aan de Reuweg te Loenen gekocht met het oog op het realiseren van een woonbestemming en natuur op het huidige campingterrein. In de aanloop naar de toekomstige bestemming is staking van de recreatieactiviteiten van het recreatiepark nodig. Zo ontstaat er ruimte voor maatschappelijk urgente invulling voor het dorp Loenen (gemeente Apeldoorn). Met de transformatie wordt ook een einde gemaakt aan een recreatiepark dat een verouderde infrastructuur heeft en dat niet is ingericht en onderhouden op basis van de brandweervoorschriften van de afgelopen jaren. Ook wordt het oneigenlijk gebruik van het recreatiepark t.b.v. huisvesting arbeidsmigranten en permanent wonen beëindigd.

Door het projectteam Camping De Marshoeve is in het afgelopen jaar voornamelijk gestuurd op feitelijk beheer van het recreatiepark met (voorbereiding van) de noodzakelijke juridische stappen die gezet moeten worden richting de beëindiging van het recreatiepark. Dit heeft geleid tot een aanpak om de recreatieactiviteiten op de juiste wijze te kunnen beëindigen en daarvoor de benodigde juridische procedures te starten. Daarnaast is een project opgezet om tot een concreet ondersteuningsaanbod te komen voor de personen die permanent op het recreatiepark verblijven, met als doel hen te bewegen naar een andere woonsituatie. Met name dit laatste zal in het komende half jaar prioriteit krijgen. Daarmee gaat dit project weer een nieuwe fase in. Het komende half jaar ligt de focus op het ondersteunen van alle (permanente) bewoners bij het vinden van alternatieve verblijfsruimte of recreatieve locatie, uiterlijk per 31 december 2024. De gemeente zal daarbij altijd oog houden voor de individuele gevolgen.

Van de 151 jaarplaatsen die verhuurd zijn is inmiddels met ruim 60 huurders overeengekomen dat ze de huur beëindigen uiterlijk per 31 december 2024. Met een aantal huurders is de gemeente nog in gesprek. Een klein aantal huurders heeft tot op heden nog niet gereageerd op het voorstel van de gemeente. Met hen zal opnieuw contact opgenomen worden. De gesprekken die gevoerd gaan worden, gaan primair over de ondersteuningsbehoefte van de bewoners wanneer het recreatiepark beëindigd is. Een toegankelijke manier van communiceren staat hierbij centraal.



Het project Camping De Marshoeve kent de volgende doelstellingen:


  1. Het individueel benaderen van alle bewoners met de vraag hoe de gemeente kan ondersteunen om een andere recreatieve locatie of woning te vinden, zodat zij voor 31 december 2024 het recreatiepark kunnen verlaten.

  2. Het onderzoeken of de individuele campinggebruiker in aanmerking komt voor een alternatieve woonruimte of recreatieplaats. In de beschrijving van het project Camping De Marshoeve Sociaal hieronder is de aanpak hiervan uitgewerkt.

  3. Het starten van juridische procedures. Deze procedures zijn noodzakelijk om de commerciële verhuurders tot vertrek te dwingen en kunnen tevens worden ingezet wanneer er niet tot een overeenkomst gekomen kan worden. Hierbij dient uiteraard te worden voorkomen dat inwoners, voor wie de gemeente Apeldoorn een zorgplicht heeft, op straat komen te staan. De uitwerking hiervan is hieronder in het deelproject Camping De Marshoeve Juridisch weergegeven.

  4. Het onderhoud & beheer van het recreatiepark en het daadwerkelijke leeg maken van de gehuurde jaarplaatsen. Het recreatiepark mag door huurders van jaarplaatsen tot en met 31 december 2024 gebruikt worden. Daarom dienen de voorzieningen die er nog zijn gedurende dit jaar op orde gehouden te worden. Ruim 30 jaarplaatsen zijn al leeg gemaakt en er zullen nog een tiental in de loop van dit jaar volgen. De overige jaarplaatsen zullen pas leeg gemaakt worden direct na 31 december 2024 als het gebruik is gestopt.



Zoals uit de projectbeschrijving blijkt onderhoudt de gemeente veel contacten met gebruikers van de camping. Het gaat dan o.a. om jaarplaatshouders en “bewoners” (die of zelf eigenaar zijn van een stacaravan of een stacaravan huren van de eigenaar). De gemeente verhuurt zelf geen stacaravans. Belangrijkste taak van de omgevingsmanager is om per jaarplaats/stacaravan de contacten te onderhouden en zorg te dragen voor het afsluiten van een vaststellingsovereenkomst, eindehuurverklaring of afstandsverklaring). Samen met de collega’s van deelproject Sociaal verzorgt de omgevingsmanager ook de contacten met de bewoners over de ondersteuning bij het vinden van alternatieve woonruimte. De omgevingsmanager werkt verder nauw samen met de jurist en met de collega die het algemeen beheer van de camping aanstuurt. Ook de meldingen van jaarplaatshouders of bewoners over het beheer, nutsvoorzieningen, afrekeningen water, gas, electra etc. lopen via de omgevingsmanager. Op die manier heeft iedere jaarplaatshouder en iedere bewoner één aanspreekpunt. Doel is om de camping per 31 december 2024 te sluiten. De werkzaamheden lopen daarna nog naar verwachting nog enkele maanden door om het gehele proces te kunnen afronden.

Van de omgevingsmanager wordt verwacht dat hij/zij meerdere dagen per week op de camping aanwezig is.



Eisen:


  • Een relevante opleiding op HBO-/WO niveau;

  • Minimaal 3 jaar werkervaring als Omgevingsmanager bij voorkeur bij een gemeentelijke organisatie;

  • Je hebt ervaring met het begeleiden van bewoners in herstructurerings- of transformatieprojecten.

  • Goede communicatieve- en sociale vaardigheden en het vermogen om verschillende belangen samen te brengen;

  • Je kunt goed omgaan met weerstand en weet mensen op een respectvolle manier te bewegen richting verandering;

  • Uitstekende mondelinge en schriftelijke adviesvaardigheden richting projectleider/projectgroep;

  • Bij voorkeur kennis van bestuurlijke en juridische procedures;

  • Vaardigheden met Excel is een sterke pré om de uitgebreide informatie database die is opgebouwd actueel te houden.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten