Yacht Freelance

Freelance Medior Webredacteur Erfgoeddeal (ZZP)

Geplaatst 14 feb. 2024
Project ID: 9150331
Plaats
Amersfoort
Uren
8 Uur/week
Periode
1 jaar, 8 maanden
Start: 1 mrt. 2024
Einde: 31 okt. 2025
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 19 feb. 2024 12:00

Opdrachtbeschrijving:

Zwaartepunt van de opdracht ligt bij het maken van de Erfgoeddeal nieuwsbrief, schrijven van berichten en beheren van de website/social media. Dit betreft het wijzigen of actualiseren van bestaande teksten, en het plaatsen, redigeren (en soms schrijven) van nieuwe teksten. 

De webredacteur maakt deel uit van het programma Erfgoeddeal. De programmamanager Erfgoeddeal is de direct leidinggevende en stuurt de redacteur ook aan. De aansturing is primair gericht op de resultaten. Indien nodig kan er afgestemd worden met de communicatieadviseur Leefomgeving van de afdeling communicatie binnen de RCE. We zoeken een redacteur die na een korte inwerkperiode snel kan meedraaien binnen het programma. 



Achtergrond opdracht:

De RCE is één van de vijftien partners binnen het Programma Erfgoed Deal. Het programma ondersteunt aansprekende projecten waarin het behoud en gebruik van erfgoed samengaat met de grote ruimtelijke opgaven van dit moment, zoals klimaatadaptatie, energietransitie, duurzame economie, natuur en landbouw, de woonopgave en mobiliteit. Naast de cofinanciering van inspirerende voorbeeldprojecten doet het programma ook veel aan kennisdeling. Voor de aankomende twee jaar ligt de nadruk op online kennisdeling middels onze website, nieuwsbrief en social media kanalen (twitter en LinkedIn). De communicatie inzet is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van de partners. Wel is afgesproken dat RCE de communicatie capaciteit levert. 

Je maakt onderdeel uit van het programma de Erfgoeddeal. De programmamanager is ook de functionele opdrachtgever. De kandidaat stemt resulaten, verwachtingen, te leveren prestaties en functioneren af met programmamanager. Hierarchisch valt de kandidaat onder de afdeling Communicatie, in de praktijk is hier geen structuele afstemming mee. 



Over het team:

Het team (programmabureau) bestaat uit 7 mensen. Vier inhoudelijk adviseurs (netwerkers), die de aanvragers begeleiden en projecten beoordelen en contacten onderhouden met lopende projecten. Daarnaast de programmasecretaris die verantwoordelijk is voor interne processen en ook de Leeromgeving coördineert. De programmaleider die het team aanstuurt en verantwoordelijk is voor de algemene gang van zaken en financiën. Tot slot wordt het programmabureau secretarieel bijgestaan door de programma-ondersteuner. Alle medewerkers van het bureau doen het werk voor de Erfgoed Deal naast andere werkzaamheden, variërend van 8 uur in de week (netwerkers/adviseurs) tot 20 uur (programmaleider). Een deel van de medewerkers werkt voor de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, de anderen komen van een gemeente, waterschap of zijn zelfstandig. 

De sfeer is te omschrijven als informeel, korte lijntjes en collegiaal. Omdat iedereen ook ander werk ernaast heeft, werken we allemaal vrij zelfstandig maar zoeken we elkaar op als dat nodig is. In principe zijn we allemaal op de maandagen aan het werk bij de RCE in Amersfoort. Voor de rest hebben we digitaal overleg, hybride werken zijn we gewend.



Harde-eisen:

• Je hebt ruim 2 jaar ervaring met het uitstekend kunnen schrijven en redigeren van Nederlandse teksten

• Je hebt ruimt 2 jaar aantoonbare cms-ervaring, bij voorkeur met Platform Rijksoverheid Online (PRO)/Hippo

• Je hebt HBO-denk- en werkniveau

• CV in het nederlands en daarbij een heldere motivatie gebaseerd op de vereisten van het project



Functie-wensen:

• Je hebt 2 jaar aantoonbare ervaring met social media management en het schrijven/redigeren van nieuwsbrieven

• Je bent gewend om in teamverband te werken, maar je kan ook goed zelfstandig opereren

• Je hebt aantoonbare interesse in c.q. affiniteit met het erfgoedveld en je hierin willen verdiepen

• Je kunt zo snel mogelijk beginnen

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten