Yacht Freelance

Freelance Medior Webredacteur Algemene Zaken (DPC) (ZZP)

Geplaatst 24 jul. 2024
Project ID: 9162707
Plaats
Den Haag
Uren
36 Uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 24 jan. 2025
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 29 jul. 2024 12:00

Opdrachtgever

De Dienst Publiek en Communicatie (DPC) is een agentschap van het ministerie van Algemene Zaken en ondersteunt ministeries en publieke dienstverleners van de Rijksoverheid in de communicatie met publiek en professionals. DPC staat voor overheidscommunicatie die verbindt en begint bij wat mensen beweegt. Dat doen we door oog te hebben voor wat mensen in de samenleving bezighoudt en nodig hebben. Ook volgen we ons vakgebied op de voet. Onze inzichten passen we toe in rechtstreekse communicatie met het publiek, en in ondersteuning en advisering aan onze communicatiecollega’s binnen de overheid. Alles met als einddoel om overheid en samenleving dichter bij elkaar te brengen.


Opdrachtomschrijving

Heb jij een passie voor online publiekscommunicatie? Ben je gemotiveerd om de gebruikers van onze communicatiekanalen te informeren over het beleid van de Rijksoverheid? En met goede content te helpen bij hun situatie, vraag of taak? Kun je ingewikkelde beleidsinformatie omzetten in heldere, begrijpelijke webteksten? Dan is een plek bij de redactie van Rijksoverheid.nl en Government.nl iets voor jou!


Wie zijn wij?

De redactie is onderdeel van Dienst Publiek en Communicatie van het ministerie van Algemene Zaken. Zij maakt, redigeert en beheert content (tekst en beeld) van hoogwaardige kwaliteit voor Rijksoverheid.nl en Government.nl. Webredacteuren zorgen dat content op deze websites actueel, betrouwbaar, toegankelijk, begrijpelijk, gebruiksvriendelijk, vindbaar, relevant en volledig is. Daarbij staat de gebruiker centraal. Die vindt direct antwoord op zijn vraag, kan zijn taak uitvoeren of wordt gericht doorverwezen naar de juiste plek. Tot slot adviseert de redactie ministeries hoe zij informatie via Rijksoverheid.nl en Government.nl optimaal kunnen aanbieden aan de doelgroep.


Wie ben jij?

Je bent een ervaren en enthousiaste webredacteur die hart heeft voor publiekscommunicatie en graag goede content maakt. Die content voldoet aan de kwaliteitsnormen.

  • Je vindt het leuk om uit ambtelijke teksten en wetteksten leesbare en toegankelijke content voor onze websites te maken.

  • Onderzoek en webanalyse helpen jou antwoord te geven op vragen waarmee bezoekers naar onze online kanalen komen.

  • Je gaat aan de slag met verzoeken van ministeries en geeft hen advies over hoe zij beleidsinformatie goed op onze websites kunnen aanbieden.

  • Je checkt content die online staat. Is de informatie niet meer actueel? Dan zorg jij ervoor dat ministeries nieuwe informatie aanleveren.

  • Je bent bekend met SEO, taalniveaus B1 en A2 en digitale toegankelijkheid.

  • Je zoekt naar mogelijkheden om informatie van de Rijksoverheid te verduidelijken met foto’s, video’s, diagrammen en infographics. Voor Government.nl is het niet nodig dat je de Engelse taal beheerst. Het is wel handig. 


Wat bieden wij?

Wij bieden je een uitdagende tijdelijke functie van vijf (5) maanden op een van de mooiste plekjes in Den Haag. Bij de Dienst Publiek en Communicatie (DPC) werken professionals in verschillende communicatiedisciplines. DPC kent een prettige, informele werksfeer met korte lijnen tussen de verschillende afdelingen en management.


Duur van de aanstelling

Het gaat om een tijdelijke functie voor vijf (5) maanden (32 uur per week). Daarna bestaat de optie tot tweemaal verlenging voor een periode van vijf maanden per optie.



Functie-eisen

  • HBO werk- en denkniveau.

  • Aantoonbare ervaring als webredacteur.

  • Goede adviesvaardigheden.

  • Oplossingsgericht.

  • Je hebt lef en denkt en handelt vanuit het perspectief van de bezoeker van onze websites.

  • Politieke antenne (gevoel voor relevante gebeurtenissen en voor de gevoeligheid van informatie).

  • Herkent zich in onze kernwaarden: klantgericht, samenwerken, initiatiefrijk, resultaatgericht en omgevingsbewust.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten