Yacht Freelance

Freelance Medior Vaktechnisch Adviseur (ZZP)

Geplaatst 9 jul. 2024
Project ID: 9161687
Plaats
Utrecht
Uren
36 Uur/week
Periode
6 maanden
Start: 1 aug. 2024
Einde: 1 feb. 2025
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 15 jul. 2024 12:00

Functieomschrijving

UHT werkt net als Toeslagen/ regulier met een vaktechnische lijn van lavaco, vaco en vta.Deze vaktechnische lijn is verantwoordelijk voor het faciliteren en bewaken van de kwaliteit van het werk bij de verschillende disciplines en de eenheid van beleid en uitvoering.

Daarbij behoort in het bijzonder de vertaling en implementatie van (nieuwe) wet- en regel-geving naar de uitvoering en begeleiding van medewerkers. Bij UHT is ook de taak belangrijk om continue scherp te blijven op de interpretatie en doorvertaling van het beleid en de effecten hiervan.




Taken

De vaktechnisch adviseur is medeverantwoordelijk voor een goede balans tussen ouderperspectief, zorgvuldigheid en snelheid. Daarnaast geldt binnen UHT in het kader van kwaliteitsmanagement het uitgangspunt om medewerkers zo goed mogelijk op te leiden en te laten leren om hun werk goed te kunnen uitvoeren.

In deze functie adviseer je het het management en de vaco over te ontwikkelen vaktechnische uitgangspunten. Daarvoor signaleer en escaleer je juridisch/vaktechnische vraagstukken die landelijke, publicitaire en/of politieke gevolgen kunnen hebben. Je creeert draagvlak voor de vaktechnische uitgangspunten bij de organisatie.

Je stuurt aan en organiseert kennisoverdracht op inhoudelijk/ vaktechnisch niveau. Je draagt verantwoordelijkheid om in individuele dossiers te bepalen hoe deze binnen de juridisch/ vaktechnische kaders af te doen in het reguliere uitvoeringsproces. Uitzondering hierop zijn dossiers met een complexe en gevoelige problematiek. Deze worden altijd in breder verband besproken (collega-vta’s, vaco, teamleider). Je deelt actief actuele vakkennis en inzichten met de medewerkers en begeleidt en coacht hen.

Je vertaalt vaktechnische ontwikkelingen naar praktische aanwijzingen voor de uitvoering. Je dient als vaktechnische sparringpartner voor de medewerkers.




Vereisten

  • Kandidaat heeft minimaal WO werk en denk niveau. Dit kan aantoonbaar worden gemaakt middels een afgeronde WO opleiding in de richting van rechtsgeleerdheid

  • Kandidaat heeft minimaal 6 maanden kennis en/of werkervaring met de herstelwetgeving en de algemene wet bestuursrecht.

  • Kandidaat heeft inhoudelijke kennis van en met de nieuwe regelingen (o.a. EX-TP, HZK)

  • Minimaal 5 jaar werkervaring met Juridische advisering.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten