Yacht Freelance

Freelance Medior / Senior Communicatieadviseur IV (ZZP)

Geplaatst 30 aug. 2024
Project ID: 9164794
Plaats
Utrecht, Hybride
Uren
36 Uur/week
Periode
5 maanden
Start: 30 sep. 2024
Einde: 28 feb. 2025
Tarief
80 - 100 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 8 sep. 2024 12:00
  • Belangrijk dat je voldoet aan alle harde eisen en zo goed mogelijk aan de wensen.

  • We ontvangen graag heldere motivatie en CV, beide in het Nederlands



Functieomschrijving

In de komende jaren staat het OM op het vlak van de IV/ICT voor een meervoudige veranderopgave. Zo wordt er een nieuw zaaksysteem gebouwd , wat het werk voor de OM-er efficiënter en eenvoudiger moet maken. Een systeem waarin wetswijzigingen en procesupdates doorlopend worden toegepast én dat aansluit op het landelijke proces en wensen van OM-ers.

Ten tweede vindt er een digitale ontvlechting plaats in de systemen van het OM en de Rechtspraak. En tenslotte moet het IV-landschap gemoderniseerd worden inzake de invoering van het nieuwe Wetboek van Strafvordering. Deze vernieuwingen worden gerealiseerd in een overkoepelend OM-programma: IV/IT modernisering, vernieuwing en ontvlechting.

IVOM is begin 2022 opgericht als zelfstandig OM-onderdeel en versterkt, vernieuwt en professionaliseert de dienstverlening op het gebied van informatievoorziening (IV) binnen het OM en met ketenpartners zoals de Rechtspraak en de Politie. Dit doet zij aan de hand van drie strategische pijlers: continuïteit, professionalisering en vernieuwing.




Taken

Je komt te werken in het cluster communicatie van IVOM samen met drie andere adviseurs en een medewerker. Jij bent binnen dit team dedicated aan het werk voor het programma IV-vernieuwing. Gezamenlijk zijn jullie verantwoordelijk voor alle activiteiten op het gebied van (IVOM)communicatie.

  • Je pakt uiteenlopende werkzaamheden op in lijn met de communicatiestrategie en het meerjarenplan van het programma.

  • Je zet communicatielijnen uit, ontwikkelt materialen, organiseert de uitvoering en bewaakt de voortgang. Je fungeert als sparringpartner van het programmamanagement, projectleiders, business consultants en inhoudelijk specialisten en houdt daarbij altijd de behoefte van medewerkers voor ogen.

  • Je bent continu bezig manieren te bedenken waarop je OM-ers in het land kunt informeren over de ontwikkelingen, voortgang, vernieuwingen en nieuwe functionaliteiten.

  • Je stemt af met communicatieadviseurs op de parketten en met communicatieadviseurs werkzaam bij ketenpartners als het gaat om de ketenbrede-projecten binnen het programma.





Eisen

  • HBO of universitaire opleiding communicatie afgerond;

  • Jarenlange ervaring binnen de rijksoverheid, bij voorkeur in de strafrechtketen

  • minimaal 5 jaren ervaring als communicatieadviseur;

  • aantoonbare ervaring met externe en interne communicatie (inclusief verandermanagement) op het gebied van ICT / IV, nieuwe technologieën of digitalisering

  • ervaring met het schrijven van nieuwsberichten, webteksten en verhalen

  • ervaring met drukwerkbegeleiding

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten