Yacht Freelance

Freelance Medior Juridisch Bezwaar en Beroep (afdeling HRM/JZ) (ZZP)

Geplaatst 31 jan. 2024
Project ID: 9149174
Plaats
Almere, Hybride
Uren
36 Uur/week
Periode
3 maanden
Start: 12 feb. 2024
Einde: 12 mei 2024
Tarief
70 - 85 €/maand
Uiterste voorsteldatum: 5 feb. 2024 17:00
  • Uren: 28 tot 36 uur per week, waarbij er minimaal twee dagen op kantoor gewerkt dient te worden. Kantoordagen zijn dinsdag en donderdag.

  • Thuiswerken: Is mogelijk in overleg

  • Startdatum:  12 februari 2024

  • Einddatum: Opdracht is voor 3 maanden met optie tot verlenging.


Ben jij de medior juridisch bezwaar en beroep voor de afdeling HRM/JZ bij de gemeente Almere die wij zoeken?

Het onderdeel Juridische Zaken (JZ) bestaat uit twee teams die nauw samenwerken: het team Advies & Control en het team Bezwaar & Beroep. Het team Bezwaar & Beroep (20 medewerkers) behandelt zo goed als alle bezwaar- en beroepszaken binnen de gemeente Almere, coördineert de klachtbehandeling en heeft een aantal administratief medewerkers. Wij zijn op zoek naar een medior juridisch adviseur bezwaar en beroep (voornamelijk fysiek domein/Omgevingsrecht, waaronder bouwen, gebruik, milieu en aanverwante wetgeving, maar ook Algemene Plaatselijke Verordening en handhavingskwesties).

Wat ga je doen


Als medior secretaris bezwaar en beroep houd je ambtshalve hoorzittingen of fungeer je als secretaris van de Bezwaarschriftencommissie. Je bent verantwoordelijk voor een zorgvuldige en tijdige afhandeling van de bezwaarschriften. Daarnaast vertegenwoordig je het college of de burgemeester in beroepsprocedures bij de Rechtbank, het Gerechtshof, de Raad van State, het College van Beroep voor het bedrijfsleven en de Centrale Raad van Beroep en stel je een verweerschrift op. Deze procedures zijn van een zeer grote diversiteit en hebben een veelal complex en specialistisch karakter. Het streven is dat een bezwaar niet automatisch tot een procedure leidt. Hiervoor is goede communicatie met de inwoner of ondernemer essentieel.

Bij bezwaarprocedures heroverweeg je besluiten op basis van vakinhoudelijke en juridische deskundigheid en ben je in staat om een onafhankelijk en objectief oordeel te vormen. Daar is grondige kennis van de wet- en regelgeving voor nodig, naast een accurate en objectieve instelling. Je bent in staat verschillende rollen te vervullen in het bezwaarproces. Dit houdt in dat je verantwoordelijk bent voor het voorbereiden van hoorzittingen, voor het schrijven van een advies van de bezwaarschriftencommissie of soms voor het schrijven van een concept-beslissing op de ingediende bezwaarschriften. Je houdt hierbij de termijnen goed in het oog. Je treedt op de zitting op als secretaris en bent de sparringpartner van de commissie. Daarnaast zorg je samen met de administratie ook voor de administratieve afhandeling van de bezwaar- en beroepschriften.

Je werkt nauw samen met de vakafdelingen en bent in staat samen met hen de processen en werkafspraken te verbeteren. Tevens doe je voorstellen tot het opstellen en wijzigen van verordeningen, reglementen en dergelijke, alsook over de toepassing daarvan. De functie is inhoudelijk breed en dus niet gericht op een specifiek domein. Een brede kennis, ervaring en inzetbaarheid in zowel fysieke, sociale, als ruimtelijke domein is een pre. De commissie werkt volgens een vast schema. Het is belangrijk dat jij op die dagen beschikbaar bent. Het team werkt iedere dinsdag gezamenlijk op het stadhuis, en de hoorzittingen vinden plaats op de donderdagen.


Het is van belang dat jij een afgeronde HBO- of WO-opleiding Nederlands Recht hebt. Je beschikt over een zeer goede kennis van het bestuursrecht en aantoonbare kennis van de diverse vakgebieden en de relevante wet- en regelgeving. Je hebt in elk geval kennis en ervaring met het fysieke domein zoals de Wabo/Omgevingswet, de Wet ruimtelijke ordening, het Bouwbesluit 2012 en aanverwante wet- en regelgeving. Verder ben je in staat om bouwtekeningen en bestemmingsplannen te lezen en heb je ruime ervaring in de genoemde werkzaamheden.



Functie-eisen:


  • Aantal jaar ervaring als jurist Beroep & Bezwaar

  • Ervaring met bezwaarschriften

  • Kennis omtrent APV

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten