Yacht Freelance

Freelance Medior Inkoopadviseur (ZZP)

Geplaatst 22 jul. 2024
Project ID: 9162553
Plaats
Bilthoven
Uren
36 Uur/week
Periode
3 maanden
Start: 1 aug. 2024
Einde: 1 nov. 2024
Tarief
0 - 75 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 1 aug. 2024 12:00

Het RIVM gaat vanaf eind maart 2025 verhuizen naar haar nieuwe huisvesting op het Science Park Utrecht. In verband met de verhuizing is er een grote behoefte aan nieuwe labapparatuur. 


Het IUC-RIVM stelt een tijdelijk team samen om de inkooptrajecten rond laboratorium gerelateerde behoeften uit te voeren.

 

Het projectteam aanschaf labapparatuur is een tijdelijk team dat bestaat uit materiedeskundigen, een inkoopstrateeg, inkoopadviseurs, contractmanagers, juridisch adviseurs en andere kennisdragers. Het samen te stellen inkoopteam bestaat uit een strategisch adviseur inkoop (interne functie), 2 Medior inkoopadviseurs (extern) en 1 Junior inkoopadviseur (extern).

 

Als Medior inkoopadviseur ga je samen met het projectteam een groot aantal inkooptrajecten voor de aanschaf van laboratoriumapparatuur uitvoeren. Dit betreffen Europese aanbestedingen, meervoudig onderhandse trajecten en 1 op 1 trajecten. Jij neemt deel aan gesprekken met de materiedeskundige die vanuit het LAB de behoefte stelt en vertaalt die in heldere inkoop project plannen (IPP), aanbestedingsdocumenten en overeenkomsten voor de trajecten die aan jou zijn toegewezen. Naast de materiedeskundige schakel je ook met de andere betrokkenen, zoals de contractmanagers voor de LABS, de categoriemanager LAB, aanbestedingsjuristen, enz.

 

We verwachten dat je als inkoopadviseur in staat bent gelijktijdig meerdere inkooptrajecten uit te voeren. Voor een deel van de administratieve taken kun je rekenen op de ondersteuning van een Junior inkoper. Een junior inkoopadviseur helpt je bijvoorbeeld bij het inrichten van projecten in Mercell en de dossiervorming. 

 

Omdat kwaliteit en snelheid hand in hand gaan bij de uitvoering van de inkooptrajecten, wordt er gewerkt vanuit standaardisatieprincipe. Enkele standaarden specifiek voor LAB worden waar nodig ‘on the job’ door het projectteam ontwikkeld. Als inkoopadviseur help je dus ook bij het vervaardigen van deze standaarden en bij de kennisopbouw en professionalisering van inkoop en contractmanagement Laboratorium. 

 

Je gebruikt je inkoop- en aanbestedingsexpertise om de aanbesteding te begeleiden opdat het eindresultaat tijdig wordt gerealiseerd en een doelmatig en rechtmatig inkoopproces wordt afgerond.



Functie eisen

  • Je bent een inkoopadviseur in hart en nieren en je hebt passie voor het inkoopvak;

  • Ervaring met inkopen van labapparatuur is een pré;

  • Je bent in staat onder hoge druk en in kort tijdsbestek overeenkomsten te  realiseren;  

  • Je bent sterk in projectmatig werken en denken en bent in staat om meerdere inkooptrajecten naast elkaar uit te voeren;

  • Je bent en werkt accuraat;

  • Je bent creatief en oplossingsgericht;

  • Je kunt goed omgaan met druk en weerstand;

  • Je bent organisatiesensitief en in staat je te verplaatsen in het belang van zowel de interne opdrachtgever/gebruiker als de organisatie en brengt verschillende partijen bij elkaar;

  • Je hebt aantoonbare ervaring met Europees aanbesteden;

  • Je bent een echt teamspeler

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten