Yacht Freelance

Freelance Medior Communicatieadviseur Rijkswaterstaat afdeling WVL (ZZP)

Geplaatst 22 aug. 2024
Project ID: 9164407
Plaats
Utrecht
Uren
36 Uur/week
Periode
6 maanden
Start: 16 sep. 2024
Einde: 16 mrt. 2025
Tarief
65 - 85 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 28 aug. 2024 12:00

Meedenken als communicatieadviseur over de gevolgen van het geluid van windmolens op de natuur in de Noordzee. Zomaar een onderwerp waar je mee te maken krijgt als communicatieadviseur. Als communicatieadviseur begrijp je als geen ander wat de kracht van communicatie is. Je verstaat je vak en bent hierin een inspiratie voor collega’s. Vanuit het team communicatie van Water, Verkeer en Leefomgeving (WVL) werk je mee aan projecten die impact hebben op het Nederland van nu en overmorgen. Weet jij het overzicht te bewaren, mensen mee te krijgen in je enthousiasme en ben je van nature ondernemend? Dan komen wij graag met jou in contact!

Hoe jij bijdraagt in jouw rol

  • Als communicatieadviseur werk je, samen met jouw collega’s, aan de realisatie van projecten en programma’s in de volle breedte van het communicatievak. Je werkt binnen deze functie op operationeel en tactisch niveau.

  • Je hebt een adviserende en ondersteunende rol met betrekking tot de aan jou toegewezen projecten en (online) evenementen.

  • Jij bepaalt wat de beste aanpak, middelen en timing zijn. In je advies neem je alle elementen mee die nodig zijn om de communicatie aan te laten sluiten bij behoeften en doelstellingen van je klant.

  • Je bent nieuwsgierig, weet de vraag achter de vraag te achterhalen en weet verbanden te leggen tussen interne en externe communicatie.

  • De organisatiebrede communicatiestrategie vormt het kader voor je werkzaamheden, die je in je adviezen en werkzaamheden bewaakt en ten uitvoer brengt.  




Dit is waar jij voldoening uit haalt

Als communicatieadviseur, binnen het team communicatie van WVL , werk je op de grens van communicatieadviseur en medewerker communicatie. De ideale functie als je in de beginjaren van je carrière staat! Je werkt aan veel wisselende projecten, van uitvoering tot advies. Je weet hierin gemakkelijk je weg te vinden en het overzicht te bewaren. Zo kan het zijn dat je de ene dag een inspirerende (online) medewerkersbijeenkomst organiseert en diezelfde dag een beantwoording van vragen over de huisstijl verzorgt.

Of je zorgt voor een soepele overgang van ons oude intranet naar een nieuw platform. Een andere dag werk je mee met persvoorlichting om de kansen in de media zo goed mogelijk te benutten. Daarnaast kunnen je werkzaamheden ook uit de volledige projectcommunicatie bestaan, het adviseren van de projectleider over het proces of je spart met de directie over de organisatie van een evenement.

Wat wij aan jou waarderen

  • Je beschikt over lef en organisatiekracht, kan focus aanbrengen in de waan van de dag, weet op inspirerende wijze draagvlak te creëren en helpt de organisatie verder in de zichtbaarheid van ons mooie werk.

  • Je werkt intensief samen met communicatiebureaus om de doelstellingen te verwezenlijken.

  • Met je vlotte pen weet je pakkende teksten te schrijven en anderen te inspireren.

  • Je bent leergierig, nieuwsgierig, secuur en neemt initiatief.

  • Je signaleert niet alleen zaken, maar weet hier ook actie op te ondernemen. Daarnaast durf jij te zeggen waar je voor staat en je gaat goed om met feedback.

  • Jouw gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen en jouw adviesvaardigheden stellen je in staat om op een natuurlijke wijze jouw omgeving in het werk te betrekken, hen te overtuigen en de beoogde resultaten te bereiken.

 Eisen

  • Je hebt een een afgeronde opleiding communicatie of een vergelijkbare opleiding;

  • Je hebt minimaal 2 jaar relevante werkervaring in communicatie.

  • Je hebt ervaring met projectmatig werken en het organiseren van (online) evenementen;

  • Je hebt gevoel voor maatschappelijke en politiek-bestuurlijke ontwikkelingen;

  • Ervaring binnen de Rijksoverheid

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten