Yacht Freelance

Freelance Medior Communicatieadviseur Het programma weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA) (ZZP)

Geplaatst 22 aug. 2024
Project ID: 9164311
Plaats
Amsterdam, Hybride
Uren
36 Uur/week
Periode
10 maanden
Start: 21 aug. 2024
Einde: 30 jun. 2025
Tarief
70 - 86 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 27 aug. 2024 12:00

Het is van belang dat de eisen en wensen zo goed mogelijk naar voren komen op CV en motivatie. CV en Motivatie ontvangen wij beide in het Nederlands.


Opdrachtomschrijving:

Het programma weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA) kent sinds januari 2012 een definitief Tracébesluit. De SAA-projecten A10-Oost/A1 A1/A6 Diemen – Almere Buitendreef en A6 Almere Havendreef-Almere Buiten-Oost zijn resp. in 2014, 2018 en 2019 afgerond. Voor het project A9 Holendrecht-Diemen (Gaasperdammerweg) is de Gaasperdammertunnel in 2020 gefaseerd opengesteld voor het verkeer. Op 9 oktober 2021 is het park op het dak van de tunnel met omwonenden en projectteamleden feestelijk ingewijd. Eind 2021 was het project gereed.

Het laatste SAA-project A9 Badhoevedorp-Holendrecht (A9BAHO) is in september 2019 definitief gegund en is medio 2020 in uitvoering gegaan. De werkzaamheden zijn nu in volle gang. De actuele marktsituatie (grondstoffenschaarste en de daarmee samenhangende extreme prijsverhogingen) beïnvloeden de planning van de werkzaamheden door de aannemerscombinatie negatief. Dit legt een zware druk op de communicatie richting omgeving en vraagt de nodige ervaring en flexibiliteit van de te werven communicatieadviseur.

SAA

De drukke snelwegen tussen Schiphol, Amsterdam en Almere: de A9, A10, A1 en de A6 zijn of worden verbreed. De extra rijstroken zorgen ervoor dat het verkeer beter doorrijdt en reistijden betrouwbaarder worden. Hierdoor blijft de noordelijke Randstad ook in de toekomst bereikbaar, wat een voorwaarde is voor de economische ontwikkeling van deze regio. Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot door een goede inpassing van de weg in het landschap en het toepassen van diverse geluidmaatregelen. Enkele voorbeelden daarvan zijn: het aquaduct in de A1 bij Muiden, nieuwe, hogere geluidsschermen op de A10-Oost en het geluidswerend asfalt dat op grote delen van het traject is en wordt toegepast.



Vanwege de grote omvang van het programma, is het project verdeeld in vijf projecten:

• 2012 – 2014 A10-Oost/A1 Diemen (zomer 2014 opgeleverd)

• 2014 – 2018 A1/A6 Diemen - Almere Havendreef (in 2017 opengesteld voor het verkeer)

• 2015 – 2021 A9 Holendrecht – Diemen (Gaasperdammerweg) (in 2020 opengesteld voor het verkeer, park op tunneldak in 2021 gereed)

• 2017 – 2019 A6 Almere Havendreef - Almere Buiten-Oost (Almere)

• 2020 – 2027 A9 Badhoevedorp - Holendrecht (A9BAHO) 

Rijkswaterstaat is in 2020 gestart met de verbreding van de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht naar vier rijstroken per rijrichting en legt een wisselbaan aan. Door de extra rijstroken verbetert de doorstroming en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot.

Bij Amstelveen legt Rijkswaterstaat de A9 over een lengte van 1,6 kilometer verdiept aan, met drie overkappingen: één ter hoogte van het oude dorp, één ter hoogte van het Stadshart en één ter hoogte van het Bovenlandpad. Op andere plaatsen langs de weg komt in totaal veertien kilometer aan geluidsschermen. Het project A9 Badhoevedorp-Holendrecht is het vijfde en tevens laatste traject van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere.

Communicatie

De communicatie voor het programma is uitgewerkt in een strategisch communicatieplan. In dit plan staan onder andere doelstellingen en boodschappen per doelgroep. Daarnaast is voor de A9BAHO een project communicatie(actie)plan opgesteld. De communicatieadviseurs van de A9BAHO adviseren en initiëren communicatieactiviteiten die op beide plannen aansluiten en voeren deze activiteiten ook uit. De aannemerscombinatie is verantwoordelijk voor de bouwcommunicatie over hinder in de directe omgeving. 

Organisatorische afdeling / plaats organisatie/aangeboden faciliteiten

Als medior externe en interne communicatieadviseur A9BAHO bij het project A9BAHO maak je onderdeel uit van het communicatieteam SAA dat naast jou bestaat uit:

- Portefeuillehouder communicatie & strategie, lid van de programmadirectie, die verantwoordelijk is voor de inrichting en werkwijze van het communicatieteam binnen het programma SAA en het imago van SAA.

- 1 senior communicatieadviseur externe communicatie

- 1 redacteur voor het online bezoekerscentrum (OBC) SAA Je maakt naast het communicatieteam SAA deel uit van het omgevingsteam A9BAHO.

Je werkt hierin nauw samen met je collega communicatieadviseur externe communicatie, de omgevingsmanager, twee omgevingsadviseurs, de verkeersmanager en de projectmanager van het project. Doordat het project A9BAHO deel uitmaakt van het programma SAA dat voor communicatie en omgevingsmanagement onder West-Nederland Noord (WNN) van Rijkswaterstaat valt, bestaat ook een lijn naar de communicatieregisseurs/-persvoorlichters van WNN en de programmadirectie van SAA.




Harde-eisen:

• Kandidaat beschikt over HBO-werk en denkniveau met een opleiding communicatie.

• Kandidaat heeft minimaal 5 jaar ervaring opgedaan met externe en interne communicatie.

• Kandidaat heeft specifieke werkervaring in een uitvoeringsorganisatie waarin veel afstemming vereist is met stakeholders, zowel intern als extern.




Functie-wensen:

• De aangeboden kandidaat heeft ervaring met infrastructuurprojecten

• De aangeboden kandidaat heeft RWS-ervaring en bij voorkeur kennis van weguitbreidingsprojecten

• De aangeboden kandidaat heeft kennis van Photoshop Adobe, inter- en intranet en sociale media alsmede ervaring met filmen/vloggen is een pré

• De aangeboden kandidaat beschikt over een ‘hands on’ mentaliteit en werkt goed samen in teamverband Toetsbaar in CV, motivatie en mogelijk gesprek.

• Mate waarin de kandidaat ervaring heeft met het werken in een programma 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten