Yacht Freelance

Freelance Manager Energietransitie (ZZP)

Geplaatst 4 jun. 2024
Project ID: 9159061
Plaats
Apeldoorn
Uren
32 Uur/week
Periode
1 jaar
Start: 17 jun. 2024
Einde: 25 jun. 2025
Tarief
85 - 100 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 18 jun. 2024 12:00

Wil jij een belangrijke rol spelen in de energietransitie van Apeldoorn? Voor veel inwoners is dit een complex en abstract onderwerp. Daarom is de gemeente Apeldoorn op zoek naar een interim bedrijfsleider a.i. voor het Energiepunt, om samen met Yacht deze uitdaging aan te gaan. Help de gemeente Apeldoorn haar inwoners te motiveren om energie te besparen, hun huis te verduurzamen en over te stappen op duurzame warmte.


De gemeente Apeldoorn streeft naar een inclusieve samenleving waarin iedereen kan meedoen. Het Energiepunt, met een fysiek loket aan de Paslaan, mobiele punten en een online aanbod, speelt een cruciale rol in het programma Energietransitie. De gemeente Apeldoorn is bezig met de doorontwikkeling van het Energiepunt en heeft Yacht ingeschakeld om een interim bedrijfsleider a.i. te vinden die kan bijdragen aan deze belangrijke transitie.

Als interim bedrijfsleider a.i. ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van het plan van aanpak voor de doorontwikkeling van het Energiepunt. Je richt je op bereikbaarheid, veiligheid, klanttevredenheid, vakmanschap en organisatie. Daarnaast geef je advies over organisatieontwikkeling en stel je nieuwe richtlijnen en procedures op. Ook organiseer je het mobiele Energiepunt in de wijken en fungeer je als adviseur binnen het project Verbouwing Energiepunt.


Het uitvoeren van het plan van aanpak voor de doorontwikkeling van het Energiepunt omvat diverse taken. Dit begint met advies geven over organisatieontwikkeling en het opstellen van richtlijnen en procedures. Het creëren van draagvlak bij medewerkers is essentieel, net als het organiseren van het mobiele Energiepunt in de wijken.


Aansturing, coaching en werving van medewerkers zijn cruciale onderdelen, inclusief het opstellen van het personeelsrooster. Goede informatie-uitwisseling binnen het team en met externe partners bevordert de samenwerking. Het bewaken en bevorderen van de kwaliteit en kwantiteit van de dienstverlening is een doorlopend proces, ondersteund door de registratie van activiteiten en verslaglegging van resultaten.


Tot slot zijn het geven van presentaties over het Energiepunt en het samenwerken met externe partners belangrijk om de zichtbaarheid te vergroten en nieuwe samenwerkingen te stimuleren. Deze taken samen zorgen voor een succesvolle doorontwikkeling van het Energiepunt.



Functie-eisen

  • Minimaal HBO-opleiding.

  • Minimaal 3 jaar ervaring als (team)manager binnen een overheidsinstantie.

  • Minimaal 2 jaar ervaring met veranderopgaven van teams.

  • Bij voorkeur werkervaring bij een gemeentelijke organisatie.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten