Yacht Freelance

Freelance Learning Consultant (ZZP)

Geplaatst 26 jul. 2024
Project ID: 9162840
Plaats
Schiphol, Hybride
Uren
40 Uur/week
Periode
5 maanden
Start: 5 aug. 2024
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 30 jul. 2024 12:00

Binnen Cargo (operations) wordt een nieuw systeem geïmplementeerd, dit heeft impact op zo’n 2000 mensen die de vracht gaan afhandelen. KLM zoekt daarom ontwikkelcapaciteit om de bestaande e-learnings hierop aan te passen. Het plan, de impact analyses en nieuwe learnings zijn al bedacht. Het gaat hier dus puur om het vertalen van dit naar de bestaande learning journeys om de medewerkers te helpen voorbereiden op dit nieuwe systeem wat 1 januari 2025 live zal gaan.

Doel van de functie;


Ontwikkelen van maatwerk leertrajecten om medewerkers in staat te stellen benodigde kennis, vaardigheden enattitude te verwerven en toe te passen in de praktijk, met als doel om hun performance te verbeteren.



Resultaatgebied 1


Vakmanschap


- Ontwerpen en ontwikkelen van optimale, klantgerichte, innovatieve en efficiënte leerprogramma’s en zorgdragenvoor een samenhangend curriculum.

- Het analyseren van een leervraag en deze vertalen naar optimale leeroplossingen.

- Vertalen van gewenst gedrag in benodigde kennis, vaardigheden en attitude en op basis hiervan ontwerpen vanleertrajecten (blended), hierin begeleiden van ontwikkelteams (bestaande uit mogelijke deelnemers, andere partijen uit organisatie, interne en externe leerspecialisten).

- Formuleren van voorstellen, samen met de experts binnen Learning & Development en vanuit de leverancier overleervormen en –oplossingen en hierover adviseren aan de opdrachtgever om te komen tot de best passende oplossing voor het organisatiedoel, gegeven de talenten en beginsituatie van de deelnemers.

- Zorgen voor een adequate overdracht naar (combi-) trainers, zo nodig organiseren van train de trainer, dan welzorgen voor adequate instructie voor de supportorganisatie tbv executie

- Inrichten van beheer voor, met name, vaktechnisch portfolio (zowel incidenten als proactief beheer).

- Adviseren over innovaties en updates in het portfolio

- Beheren en aanpassen van L&D oplossingen, inclusief trainersguide rekening houdend met de gewenste CustomerExperience en met het oorspronkelijk design/ gedachtengoed waarop de leeroplossing is ontwikkeld, veelal in samenwerking met een derde partij.

- Stemt werkzaamheden af met collega’s over expertises heen om tot integrale L&D oplossingen te komen

- Fungeren als first mover voor new e-tools en didactische concepten.

- Evalueren van leertrajecten op basis van daartoe geschikte methodieken.

- Het opzetten en monitoren van een jaarplanning van beheer voor een portfolio in afstemming met deopdrachtgever/L&D manager.

- Ophalen van de te updaten content bij SME’s vanuit de business, in nauwe samenwerking de modificatiesvormgeven

- Zelfstandig doorvoeren van aanpassingen op bestaande digitale en klassikale leeroplossingen/interventies en/ofaansturen van een derde partij om de aanpassing tijdig en goed door te voeren.

- Onderhouden van relevante in- en externe contacten, onder meer met interne en externe leerspecialisten envertalen van relevante L&D ontwikkelingen naar kansen en bedreigingen voor L&D in de business.

- Bijdragen aan het inkoopproces door aanleveren specificaties en mede (inhoudelijk) beoordelen voorstellenleveranciers.

- Zorgdragen voor relevante managementinformatie, ken- en stuurgetallen.

Resultaatgebied 2


Bijdrage aan een High Performing team/ Good Citizenship

- Heeft actieve rol in kennisdelen op de afdeling

- Vraagt feedback en geeft feedback op zorgvuldige wijze

- Heeft actieve rol in de change van de afdeling

- Ambassadeur van L&D (binnen de HR community en in de business)

- Ownership: is op de hoogte van en handelt conform eigen verantwoordelijkheden

- Op tijd leveren/managen van de verwachtingen

- Als team gericht op het leveren van eindresultaat (van de afdeling)

Resultaatgebied 3


Projectmanagement


- Sturen op doelen en efficiënte inzet van middelen (i.s.m. L&D manager), afweging van investering (inclusiefmankracht) tov opbrengsten. Deze opbrengst op het goede niveau kunnen meten en evalueren. Bereiken van resultaten conform planning/budget/requirements

- Projectmatig leidinggeven: Functioneel aansturen van projectteam op inhoud en aansturen van externen

- Stakeholdermanagement

- Communiceren over planning en aanpassingen met de opdrachtgever/L&D manager en het MyLearning team

- Projectmanagement van projecten binnen Learning & Development, met als criteria:

     - Het project heeft een behoorlijke omvang wat betreft doorlooptijd (2-6 maanden), effort (20-120 mandagen)en geld (project van meer dan 50K), met een projectteam vanuit verschillende afdelingen

     - Behoorlijke complexiteit van de opdracht: enkele risico’s met grote impact op projectdoelstellingen, beperkte strategische impact. Afhankelijkheid: interne en externe afhankelijkheid, beperkt aantal stakeholders, project speelt zich af op tactisch niveau binnen een divisie.

Kernwaarden


Veiligheid


Zorgdragen dat medewerkers in staat zijn om het werk uit te voeren en dat er veilig gewerkt wordt conform alle geldende procedures en instructies op het gebied van operationele, arbeid en milieu veiligheid, en security. Meldt incidenten en onveilige situaties. Helpt collega’s om veilig te werken en spreekt personen aan op hun gedrag bij onachtzaamheid, overtreden van regels of niet werken volgens procedures.

Customer experience


Uitdragen van de KLM Moving Your World Visie naar het eigen team met als doel de gewenste klantervaring te bewerkstelligen en stimuleren van (Customer Experience) gedrag onder medewerkers conform het KLM kompas.



Functie-eisen:


  • HBO Master / WO Master

  • 2-4 jaar werkervaring

  • Ervaring met Storyline

  • Ervaring met het werken in een projectteam

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten