Yacht Freelance

Freelance Kwartiermaker Regisseur Openbare Ruimte (ZZP)

Geplaatst 19 dec. 2023
Project ID: 9146517
Plaats
Ouderkerk aan de Amstel
Uren
24 Uur/week
Periode
6 maanden
Start: 22 jan. 2024
Einde: 1 aug. 2024
Tarief
85 - 109.25 €/maand
Uiterste voorsteldatum: 7 jan. 2024 23:00

Kwartiermaker Regisseur Openbare Ruimte



De functie  

Wij zoeken een Kwartiermaker Regisseur Openbare Ruimte die de verbinding vormt tussen strategie, beleid, beheer en projecten in de openbare ruimte. Het gaat om een nieuwe functie bij de gemeente. Daarom zoeken wij een kwartiermaker voor 24 uur voor een periode van 6 maanden die de werkzaamheden opstart en tevens meedenkt als het gaat om de definitieve invulling.

De regisseur heeft een spilfunctie tussen de uitvoeringsorganisatie DUO+ en de gemeente en waarborgt de kwaliteit van de opdrachtgeversrol die de gemeente heeft. 

Binnen het werkveld openbare ruimte (zowel bovengronds als ondergronds) is er behoefte om meer nadruk te leggen op gestuurd opdrachtgeverschap. De behoefte ligt voornamelijk in lijn met het IBOR (Inrichting Beheer Openbare Ruimte), waar in deze tijd meer sturing wordt vereist op de maatschappelijk effecten. Door de koppeling en verbinding te maken met andere beleidsterreinen, wordt bij de opdrachtverlening input verstrekt om invulling te geven aan de maatschappelijke thema’s. Naast de kwaliteit van de openbare ruimte, bieden ook de maatschappelijk effecten aanleiding om te bepalen wanneer een onderdeel uit de openbare ruimte aan vervanging of aan onderhoud toe is. Dit vergt een andere kijk op de inrichting en een (andere) integrale benadering bij de opdrachtverlening. Hiervoor is vanuit de gemeente meer regie vereist, op het proces en kwaliteitsbewaking van de gemeentelijke ambitie.

Op dit moment wordt gewerkt aan een programma-aanpak voor de openbare ruimte waarbij gezocht wordt naar een methode waarbij de doelen uit de omgevingsvisie concreet en in samenhang kunnen worden vertaald naar de openbare ruimte en fysieke leefomgeving. Hierbij komen twee werelden bij elkaar, die van beleid en die van uitvoering (en beheer). Werelden die niet altijd dezelfde taal spreken en een andere benadering kennen (die vanuit de assets en die van uit het maatschappelijk effect). De beoogde insteek zal tot een ander afwegingskader leiden met betrekking tot de prioritering en volgordelijkheid van de maatregelen die in het programma openbare ruimte worden opgenomen.

 

Het team bestaat uit 14 professionals die zich bezighouden met ruimtelijke ontwikkeling, wonen, economie, mobiliteit, openbare orde en veiligheid, duurzaamheid en de openbare ruimte.


Er wordt betrokken samengewerkt met de gemeente Uithoorn. Bij deze gemeente is al een Regisseur Openbare Ruimte werkzaam.



Functie-eisen

  • Hbo/wo werk- en denk niveau

  • Je bent omgevingssensitief en beschikt over een achtergrond in en/of affiniteit voor de openbare ruimte en met de relevante domeinen

  • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden met nadruk op samenwerking, luisteren en draagvlak creëren

  • Je hebt zeer goede kennis van openbare ruimtebeheer en actuele ontwikkelingen in gerelateerde vakgebieden

  • Je bent politiek en bestuurlijk sensitief

  • Je kunt goed schakelen: inhoudelijk, communicatief en tussen strategische, tactische en operationele zaken

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten