Yacht Freelance

Freelance Jurist subsidies (ZZP)

Geplaatst 4 sep. 2024
Project ID: 9165136
Plaats
Leeuwarden, Hybride
Uren
36 Uur/week
Periode
3 maanden
Start: 16 sep. 2024
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
90 - 110 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 12 sep. 2024 10:30

Ben jij een kei in het adviseren over en begeleiden van complexe subsidieaanvragen? Ben je vraagbaak voor je collega’s en leidt je de processen graag in goede banen? De provincie Fryslân is op zoek naar een jurist met kennis van subsidies.

Inhoud van de functie:


Subsidiezaken verstrekt subsidies om organisaties, clubs, bedrijven en andere instellingen mooie initiatieven te laten ontplooien die bijdragen aan de kwaliteit van leven en het geluk van iedereen in Fryslân. Ongeveer 60 collega’s verdeeld over meerdere subsidie- en ondersteunende teams voeren daartoe jaarlijks een groot aantal subsidie regelingen uit. Naast 60 incidentele subsidies en de subsidies voor ongeveer 70 boekjaarinstellingen. Daarnaast verzorgt de afdeling Subsidies de uitvoering en beheer van de subsidies van het Waddenfonds.

Als subsidie jurist ben je onderdeel van één van de uitvoeringsteams binnen afdeling Subsidiezaken. Ook neem je deel aan het juristenoverleg op de afdeling Subsidiezaken. Op dit moment vragen we, in de tijdelijkheid twee nieuwe collega’s, één voor groen en één voor leefberens. Aan ieder uitvoeringsteam is één jurist gekoppeld. Je bent als jurist dé steun in de rug binnen het team voor de subsidiemedewerkers en een coördinator (meewerkend voorman).

Als jurist ben je aanspraakpunt voor diverse onderdelen binnen de provinciale organisatie daar waar het gaat om (complexe) juridische vraagstukken op het gebied van subsidies. In dit verband adviseer je zelfstandig, maar soms ook gezamenlijk met collega’s. Hierbij geef je onder andere advies en ondersteuning bij de behandeling van subsidie gerelateerde aanvragen, handel je bezwaar- en beroepszaken af, stel je wet- en regelgeving op. Ook geef je juridisch advies op bestuur stukken voor Gedeputeerde Staten en draag je bij aan het verbeteren van de juridische kwaliteitszorg. 

Startdatum: 16 september 2024

Duur opdracht: t/m 31 december 2024

Aantal uren week: 36 uur p/w

Voorsteltermijn: Donderdag 12 september, 10:00 uur


Extra informatie: voor inhuur zijn geen vaste parkeerplaatsen beschikbaar in de parkeergarage. Voor eventuele sollicitatiegesprekken is er een uitzondering, omdat men dan als 'bezoek' geregistreerd wordt.


De nieuwe collega die wij zoeken is een teamplayer met een open en communicatieve houding. Iemand die van doorpakken weet, kansen ziet voor verandering en van toegevoegde waarde wil zijn voor het team en de organisatie. Hiernaast moeiteloos opereert in een politieke/bestuurlijke omgeving, die wordt gekenmerkt door verschillende partijen met sterk verschillende belangen, en het vermogen heeft om onafhankelijk te adviseren.


Verder breng je mee:


  • Een voltooide hbo- of universitaire studie Nederlands recht;

  • Minimaal 3-5 jaar ervaring in een aan subsidies gerelateerde juridische functie, bij voorkeur de overheid;

  • Ervaring met complexe juridische dossiers en het opstellen en toetsen van regelgeving;

  • Heeft ervaring met het afhandelen van bezwaar en beroepsprocedures;

  • Een scherp analytisch en conceptueel vermogen en kan (soms niet vastomlijnde) beleidsdoelen vertalen naar juridische kaders.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten