Yacht Freelance

Freelance Jurist OOV Wognum (ZZP)

Geplaatst 12 dec. 2023
Project ID: 9142953
Plaats
Wognum
Uren
36 Uur/week
Periode
2 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 31 jan. 2024
Tarief
0 - 85 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 19 dec. 2023 01:00

Wij zoeken een ervaren Jurist Openbare Orde en Veiligheid (jurist OOV) voor de gemeente Medemblik voor 24-36 uur per week.


Als jurist OOV ben je verantwoordelijk voor de juridische advisering en handhaving binnen het vakgebied van openbare orde en veiligheid. Je bewaakt de juridische kaders en adviseert de burgemeester over de inzet van zijn bevoegdheden. Zodat keer op keer een zorgvuldige afweging gemaakt kan worden als er thema’s spelen die de integrale veiligheid of openbare orde raken. Denk bijvoorbeeld aan de sluiting van een drugspand, het opleggen van een gebiedsverbod, het nemen van maatregelen in het kader van de wet aanpak woonoverlast en bestuurlijke handhaving op het terrein van de APV en bijzondere wetten. Interessante en actuele onderwerpen waarin je de samenwerking en afstemming zoekt met in- en externe collega’s. Het is een pré als je ervaring hebt met advisering omtrent bestuurlijke boetes en het opleggen daarvan. Het team OOV valt rechtstreeks onder de verantwoordelijkheid van de gemeentesecretaris. In jouw rol als jurist rapporteer je aan de teamleider OOV.



Taakomschrijving:


  • Je adviseert de burgemeester bij de toepassing van het Damoclesbeleid;

  • Je adviseert de burgemeester op het gebied van bestuurlijke handhaving Alcoholwet en geeft opvolging aan constateringsrapporten van de boa’s in het kader van de Alcoholwet; ;

  • Samen met de adviseur Zorg en Veiligheid geef je opvolging aan de bestuurlijke rapportage op het gebied van jeugdoverlast.

  • Je geeft juridisch advies bij de inrichting van de werkwijze ‘toezicht en handhaving BRP’.

  • Je fungeert als juridische vraagbaak en aanspreekpunt voor de collega’s binnen het team OOV.



Functie-eisen:


Wij zoeken een ervaren jurist die na een korte introductie in de systemen en organisatie direct met lopende dossiers aan de slag kan.


  • Afgeronde HBO/WO opleiding;

  • Minimaal 3 jaar ervaring als jurist op het gebied van handhaving & veiligheid;

  • Ervaring met domein overstijgende samenwerking;

  • Ervaring in het samenwerken met multidisciplinaire partners zoals de Politie en de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord;

  • Je weet veel van bestuurlijke processen en bent politiek sensitief.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten