Yacht Freelance

Freelance Jurist Omgevingswet (ZZP)

Geplaatst 7 feb. 2024
Project ID: 9149723
Plaats
Zaandam
Uren
36 Uur/week
Periode
1 jaar
Start: 6 feb. 2024
Einde: 6 feb. 2025
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 12 feb. 2024 12:00

De functie


Op 1 januari 2024 is de Omgevingswet in werking getreden. Bij Zaanstad werken we aan (of zetten we ons in voor) mooie gebiedsontwikkelingen en aan de uitdagende implementatie van de Omgevingswet. De verschillende vraagstukken maken het werken bij Zaanstad leuk en uitdagend. We kunnen jouw kennis goed bij de implementatie gebruiken! Jij bent als jurist helemaal in je element bij het uitpluizen van regelgeving. Voor het nieuwe omgevingsplan moeten namelijk alle regels uit de bestemmingsplannen vertaald worden naar uniforme juridische regels en toepasbare regels. Wij zijn hier al mee gestart en een solide basis ligt er al.


Onderzoekend en actief ga je nauwkeurig alle regelgeving langs. Je zet je creativiteit in om globalere en flexibelere regels te creëren voor het omgevingsplan. De keuzes die je hebt gemaakt toets je vervolgens integraal binnen de organisatie. Je weet deze regels bovendien toe te passen in de praktijk, bijvoorbeeld bij de actualisatie van de bestemmingsplannen als bij nieuwe ontwikkelingen in de ruimtelijke ordening als bij de vertaling van beleid naar regels.



Dit ga je concreet doen:


                   

  • Je adviseert bij complexe dossiers op het gebied van het omgevingsrecht.

  • Je levert een juridische bijdrage aan de implementatie van de Omgevingswet.

  • Je bent betrokken bij het opstellen, regie voeren op, en het toetsen van regelgeving binnen het nieuwe Omgevingsplan.

  • Je informeert en adviseert inwoners, bedrijven, collega’s, bestuurders en ontwikkelaars over ruimtelijke ontwikkelingen, samen met een divers team van collega’s binnen de fysieke leefomgeving.

  • Opzetten juristenteam, begeleiding junior juristen

  • Je ondersteunt de projectleider Implementatie Zaans Omgevingsplan


Wij vragen:


Of je nu een paar jaar als werkzaam bent jurist of al vele jaren ervaring hebt, je beschikt in ieder geval over de wil om je te verdiepen in de nieuwe Omgevingswet. Complexe materie weet jij kernachtig en begrijpelijk over te brengen aan collega’s, initiatiefnemers, inwoners en het gemeentebestuur. Je bent praktisch en analytisch ingesteld en weet verbanden te leggen tussen diverse regelingen binnen het omgevingsrecht. En ben je in staat maatschappelijke, politieke, bestuurlijke en financiële belangen juridisch tegen elkaar af te wegen.



Verder heb je:

 

  • een afgeronde wo-opleiding Nederlands Recht (Bestuursrecht Wro/ Omgevingswet)

  • de motivatie om jouw juridische kennis op peil te houden (bijv. door het volgen van cursussen/trainingen)

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten