Yacht Freelance

Freelance Jurist Bouw Ruimtelijke Ordening (ZZP)

Geplaatst 16 apr. 2024
Project ID: 9155608
Plaats
Zaandam
Uren
36 Uur/week
Periode
6 maanden
Start: 1 mei 2024
Einde: 1 nov. 2024
Tarief
70 - 120 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 22 apr. 2024 12:00

Wij zoeken naar een ervaren Jurist Bouw Ruimtelijke Ordening (RO) voor een tijdelijke opdracht van circa 6 maanden om achterstanden in funderingsherstel in te lopen. Heb je kennis van bouwbesluiten, dan is dat mooi meegenomen.


Binnen Zaanstad wordt veel gebouwd en vérbouwd. Zo bieden ze bedrijven en bewoners allemaal een prettige en veilige woon- en werkplek. Dit is belangrijk omdat er een sterke verstedelijking van de regio plaatsvindt. Er zijn veel regels, wetten en voorschriften om dit allemaal in goede banen te leiden. Het kan gebeuren dat een gebouw niet gebouwd wordt volgens de omgevingsvergunning, of zelfs zónder een vergunning. De gebruikte bouwmaterialen kunnen afwijken, de afmetingen van geplaatste (bij)gebouwen of dakkapellen zijn ineens anders. Of denk aan een bedrijfspand dat ineens permanent bewoond wordt, of een huis met 2 appartementen wat alleen een eengezinswoning mag zijn. Voor die situaties, maar ook in veel andere, wordt jouw inzet gevraagd!



Wat ga je doen?

  • Je verstuurt ambtelijke waarschuwingsbrieven en kunt sancties opleggen als de eigenaar geen herstel wil doorvoeren;

  • Je voert zienswijzegesprekken en moet jouw genomen besluit soms gaan verdedigen of een bezwaarschriftencommissie;

  • De verantwoordelijkheid nemen voor de juridische afwikkeling van een handhavingsdossier.

  • Je werkt intensief samen met inspecteurs die voor jou op locatie aanwezig zijn. Daarnaast werk je samen met collega juristen in het juristenpiket.


Functie-eisen

Je bent een betrokken jurist en werkt aan ‘de juiste keuzes maken’. Je hebt een duidelijke en heldere mening die je deelt met gesprekspartners. Je bent in staat de juiste juridische analyses te maken en denkt vanuit ‘wat kunnen we wél doen’. Verder heb je:


  • een afgeronde juridische HBO of WO opleiding;  

  • ervaring in de handhavingspraktijk, gericht op Bouw en Ruimtelijke Ordening

  • kennis en ervaring met de AWB, de WABO/Omgevingswet of het Bouwbesluit/BBL

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten