Yacht Freelance

Freelance Jurist Bezwaar / Beslisser (ZZP)

Geplaatst 3 jan. 2024
Project ID: 9147329
Plaats
Den Haag, Nederland
Uren
36 Uur/week
Periode
6 maanden
Start: 1 feb. 2023
Einde: 1 aug. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 8 jan. 2024 09:37

In deze opdracht kom je te werken voor de Directie Regulier Verblijf en Nederlanderschap (RVN) van de IND, meer specifiek bij het cluster Turkse Zaken waar aanvragen van vreemdelingen met de Turkse nationaliteit behandeld worden en deze aan speciale met Turkije afgesproken regels getoetst worden.



Taakomschrijving

Je gaat je bezig houden met het behandelen van bezwaarprocedures. Op basis van jouw controle van het dossier en je juridisch-inhoudelijke analyse ervan beslis je in bezwaarzaken. Je kunt optreden als voorzitter of secretaris van een hoorcommissie die zich over een bezwaarzaak buigt. Je wisselt informatie uit met collega's (soms toets je de beslissing van een collega) en met ketenpartners(zoals gemeenten en andere overheidsinstellingen) en je verstrekt informatie aan klanten en hun vertegenwoordigers.


In deze functie binnen de klantgroep EU staan een aantal zaken centraal: Je snapt het proces, bent juridisch sterk en je bent in staat om tijdig te beslissen binnen de gestelde termijnen. Je ziet mogelijkheden om te verbeteren, draagt voorstellen aan en voert deze voorstellen na goedkeuring, ook uit. Daarnaast is het contact met klanten een belangrijk onderdeel van jouw werk.



Functie-eisen

  • Je beschikt over een afgeronde HBO of WO opleiding Rechten 

  • Bij voorkeur heb je ook twee jaar juridische (stage)ervaring 


 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten