Yacht Freelance

Freelance Juridisch Adviseur Omgevingswet (ZZP)

Geplaatst 16 aug. 2024
Project ID: 9164005
Plaats
IJmuiden
Uren
36 Uur/week
Periode
4 maanden
Start: 9 sep. 2024
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
70 - 80 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 21 aug. 2024 12:00

Haal jij energie uit het verlenen van uitstekende dienstverlening en het geven van doordachte juridische adviezen? Houd je ervan om de grenzen van de regels te verkennen en creatieve oplossingen te bedenken voor complexe vraagstukken? Wil je bijdragen aan een omgeving waarin ondernemers en inwoners van Velsen de ruimte krijgen om hun wensen te realiseren? Dan is de rol van juridisch adviseur Omgevingswet jou op het lijf geschreven!


Functieomschrijving

Als juridisch adviseur Omgevingswet ben jij het aanspreekpunt voor inwoners en ondernemers bij omgevingsrechtelijke vraagstukken. Je geeft deskundig advies over onder andere exploitatievergunningen, evenementenvergunningen en alcoholwetvergunningen. Deze advisering vindt voornamelijk plaats via ons bewoners- en ondernemersloket, zowel telefonisch als digitaal, en soms ook face-to-face. Daarnaast verzorg je de intake van nadeelcompensatieverzoeken en beoordeel je aanvragen aan de hand van relevante wet- en regelgeving. Jouw integrale aanpak zorgt ervoor dat aanvragen volledig en juist behandeld worden, vaak in samenwerking met collega’s uit verschillende teams.

In jouw rol als juridisch adviseur Omgevingswet behandel je ook zienswijzen en bezwaren, waarbij je bestuurders voorziet van gedegen advies. Bovendien speel je een sleutelrol in de verdere implementatie van de Omgevingswet. Je toetst als juridisch adviseur de beslissingen en toetskaarten van casemanagers, waarbij je scherp let op volledigheid en juridische juistheid.


Daarnaast ben je een onmisbare vraagbaak voor je collega’s als het gaat om de Omgevingswet. Je signaleert nieuwe ontwikkelingen binnen het omgevingsrecht, deelt deze kennis met je team en draagt actief bij aan de optimalisatie van beleid en uitvoeringsregels.

Je gaat werken in het team Vergunningen, Toezicht en Handhaving, bestaande uit vergunningverleners, bouwinspecteurs, juristen en BOA’s. Samen, als onderdeel van het domein Fysieke Leefomgeving, werk je aan het behoud en de versterking van de leefomgeving in Velsen. Of het nu gaat om groenvoorziening, bestrating, speeltuinen of straatverlichting, jouw werk als juridisch adviseur Omgevingswet heeft een tastbare impact op wat je buiten ziet.


Functie-eisen:

  • Juridisch opgeleid bent en beschikt over HBO werk- en denkniveau.

  • Specialist bent op het gebied van het omgevingsrecht en in staat bent om juridische regels te vertalen naar een besluit. Ruim kijkend naar wat mogelijk is binnen de regelgeving.

  • Oog hebt voor diverse belangen in de samenleving voor de langere termijn. Je doet ongevraagd voorstellen om te komen tot verbeteringen of vernieuwingen. Daarbij gaat het geven en ontvangen van feedback jou gemakkelijk af.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten