Yacht Freelance

Freelance Juridisch Adviseur Fysiek Domein (accent omgevingswet) (ZZP)

Geplaatst 7 feb. 2024
Project ID: 9149688
Plaats
Helmond
Uren
36 Uur/week
Periode
10 maanden
Start: 1 mrt. 2024
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
0 - 105 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 20 feb. 2024 12:00

Wij zijn op zoek naar een gedreven en proactieve adviseur die de organisatie en het bestuur van adequate adviezen voorziet op het gebied van het fysieke domein en succesvol meehelpt met het verder implementeren van de Omgevingswet. Maak jij het verschil als juridisch adviseur fysiek domein?

 


De uitdaging

Binnen Helmond wil en moet men natuurlijk voldoen aan wet- en regelgeving. Zeker het fysiek domein is behoorlijk in beweging. Vanuit het Juridisch Team (JT) wordt dit kader in de gaten gehouden. Het JT ondersteunt de vakafdelingen, het bestuur en de directie in het bereiken van haar bestuurlijke en ambtelijke doelen. Je adviseert het bestuur, directie, (team)managers en collegae over juridische vraagstukken in het ruimtelijke en fysieke domein, waaronder de Omgevingswet, de Wabo, de Wro, de APV en nog diverse andere wet- en regelgeving in het fysieke domein. Omdat het zo’n breed werkveld is, is een stevige basis op deze rechtsgebieden echt nodig om dit voor jou tot een succes te maken.

 

Je signaleert relevante ontwikkelingen binnen en buiten de gemeentelijke organisatie. Je bent in staat om te kijken wat er aan de hand is, wat is de vraag achter de vraag? Je weet een proactieve houding te combineren met een hands on mentaliteit. Je durft de kar te trekken bij bepaalde projecten en bent in staat om als sparringpartner te dienen voor de juristen van de vakafdelingen. De inwerkingtreding van de Omgevingswet is een grote opgave voor de organisatie. Je levert een grote bijdrage aan de verdere implementatie van de wet en het leren werken hiermee. Je zet regelgeving en jurisprudentie om naar begrijpelijke en toepasbare adviezen waar de collega’s mee vooruit kunnen.



Over gemeente Helmond

Werken bij de gemeente Helmond betekent werken bij een organisatie die zich continu ontwikkelt en boordevol ambitie zit. Dat moet ook, want, ook al zijn in gemeente Helmond mooie dingen bereikt, de samenleving verandert. Helmond is een stad in beweging. Er wordt met trots gewerkt vanuit verbinding, vertrouwen en waardering. Een integrale benadering met vernieuwende en innovatieve ideeën.



Functie-eisen

  • Je werkt op HBO+/WO-niveau;

  • Jouw specialisatie is binnen het ruimtelijk-fysieke domein;

  • Je hebt kennis van en/of ervaring met de Omgevingswet.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten