Yacht Freelance

Freelance Juridisch Adviseur Bezwaren (ZZP)

Geplaatst 26 mrt. 2024
Project ID: 9153827
Plaats
Tilburg
Uren
36 Uur/week
Periode
9 maanden
Start: 25 mrt. 2024
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 4 apr. 2024 12:00

Hoe ziet jouw dag eruit?

In de ochtend begin je thuis door in te loggen en te kijken welke bezwaren er voor vandaag op je actielijst staan. Je herinnert je dat er vanochtend in het Brabants Dagblad iets stond over een van de bezwaardossiers. Tijdens de hoorzitting voelde je al dat dit een zaak is die snel complex kan worden als er onduidelijkheid blijft bestaan. De wethouder wil snel bijgepraat worden, waarop je al voorbereid was door de vakafdeling te adviseren direct na de hoorzitting het bestuur in te lichten. Je had gehoopt direct aan het bezwaardossier te kunnen werken, maar ontvangt plotseling een spoedafspraak in je agenda. Dit brengt je in een lastige positie, omdat het over jouw bezwaarzaak gaat waarin je objectief en onafhankelijk moet blijven. Je schakelt met je manager, die gelukkig snel beschikbaar is en samen kijken jullie of een andere collega kan inspringen. Ondertussen bellen ook de projectleider en vakafdeling over deze zaak. Je moet helaas herhalen dat een andere collega kan adviseren op de inhoud. Je baalt omdat je nog niet aan je andere werk bent toegekomen, maar het is ook fijn dat collega’s je snel weten te vinden en betrekken bij gevoelige dossiers.

Je hebt wat eerste kaders op papier gezet voor het conceptadvies voor de bezwaarschriftencommissie. Hiermee kan je morgen verder. Na de lunch ga je naar de nieuwe stadswinkel, waar je voorzitter bent bij een hoorzitting met 55 bezwaarmakers. Ze maken zich zorgen over een nieuwe horecavoorziening bij hun woonwijk. De voorbereidingen voor deze zitting onthulden veel zaken: sommige bezwaarmakers zijn ontvankelijk, anderen niet. Er zijn kwesties zoals stikstofproblematiek, omgevingsdialoog en handhavingsprocedures die parallel lopen. Het is een uitdaging om alle belangen op tafel te krijgen, te luisteren en de bezwaarmakers op een begrijpelijke manier mee te nemen in het proces. Het is pittig, maar je geniet ervan en krijgt aan het einde van de hoorzitting een dankbare hand van de hoofdwoordvoerder. In het nagesprek met het externe commissielid komen jullie tot dezelfde conclusie. Het is prettig om met zo'n ervaren sparringpartner samen te werken.

Je merkt dat je nu steviger in je schoenen staat dan voorheen. Je doet niet onder voor topadvocaten waarmee we samenwerken, en collega's weten je snel te vinden en betrekken je graag bij hun zaken. Door je uitstraling, professionaliteit en begrijpelijke manier van communiceren ben je een gewaardeerde collega. Je blijft de hoofdlijnen zien en raakt niet verstrikt in juridische details. Je hebt de balans gevonden tussen kwantiteit, kwaliteit en tactiek. Je voelt de sociale situatie feilloos aan en past je communicatiestijl daarop aan, wat ook aanstekelijk werkt voor je collega's. Naast het uitdagende werk is er ruimte voor humor en af en toe verwondering. Geen dag is hetzelfde en dat vind je heerlijk. Voldaan sluit je de dag af.

Functie-eisen

  • Je beschikt minimaal over een afgeronde Universitaire opleiding Rechten

  • Minimaal 5 jaar ervaring binnen het juridisch werkveld;

  • Je hebt een antenne voor (politiek) gevoelige situaties; neemt de juiste mensen mee en kunt complexe juridische zaken begrijpelijk uitleggen.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten