Yacht Freelance

Freelance Juridisch adviseur APV en bijzondere wetten (ZZP)

Geplaatst 8 aug. 2024
Project ID: 9163647
Plaats
Velsen-Noord, Hybride
Uren
32 Uur/week
Periode
3 maanden
Start: 1 okt. 2024
Einde: 1 jan. 2025
Tarief
70 - 90 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 21 aug. 2024 12:00

Stel je voor: jij staat aan de frontlinie van de juridische afhandeling van boeiende en vaak complexe vergunningendossiers! Van exploitatievergunningen tot drank- en horecavergunningen en zelfs evenementenvergunningen—jij zorgt ervoor dat alles volgens de regels verloopt. Je hebt een scherp oog voor detail en toetst elke aanvraag zorgvuldig aan de geldende wet- en regelgeving, inclusief de BIBOB-toets. Samen met de vergunningverleners zorg jij voor een naadloze en integrale behandeling van elke aanvraag.

In jouw rol werk je nauw samen met collega's uit diverse teams, waardoor je dagelijks in aanraking komt met uiteenlopende expertises. Als er zienswijzen en bezwaren zijn, neem jij de leiding. Je adviseert onze bestuurders en vertegenwoordigt het college waar nodig in bezwaar- en beroepszaken. Voor de inwoners van Velsen en je collega's ben je dé expert op het gebied van APV en bijzondere wetten. En het mooiste? Je vindt het fantastisch om nieuwe ontwikkelingen te signaleren, deze te delen met je collega's en actief bij te dragen aan het optimaliseren en aanpassen van ons beleid.


Je wordt onderdeel van het dynamische team Vergunningen, Toezicht en Handhaving, een hechte groep van zo’n 45 gedreven professionals. Samen met vergunningverleners, bouwinspecteurs, juristen en BOA’s werk je in het domein Fysieke Leefomgeving. Binnen dit domein zijn er nog drie andere teams: Regie & Ontwikkeling, Vastgoed & Ondersteuning en Beheer & Onderhoud. Samen zetten we ons in voor een veilige, mooie en goed georganiseerde leefomgeving voor alle Velsenaren. Of het nu gaat om het groen in de parken, de straten, speeltuinen, huizen, bedrijven of de straatverlichting, wij hebben eraan bijgedragen. Door intensief samen te werken, voortdurend in contact te staan met onze inwoners en het bestuur proactief te adviseren, maken we Velsen elke dag een beetje mooier!

 


Eisen:


  • je beschikt over HBO werk- en denkniveau en als je al wat ervaring hebt in advisering van het openbaar bestuur.

  • specialist bent op het gebied van APV/bijzondere wetten en je bent in staat om juridische regels te vertalen naar een besluit. Ruim kijkend naar wat mogelijk is binnen de regelgeving.

  • rekening houdt met trends en ontwikkelingen en boven de casuïstiek uit kan stijgen. Je houdt daarbij het overzicht, neemt de regie en verliest de details niet uit het oog (helikopterview).

  • analytisch denkvermogen hebt in combinatie met overtuigingskracht, proactief gedrag en gevoel voor politiek bestuurlijke verhoudingen

  • je in een krachtenveld van diverse belangen goed kunt opereren en in kan spelen op onverwachte invalshoeken. Daarbij houd je rekening met ontwikkelingen en gevoeligheden binnen en buiten het eigen werkveld.

  • oog hebt voor diverse belangen in de samenleving voor de langere termijn. Je doet ongevraagd voorstellen om te komen tot verbeteringen of vernieuwingen. Daarbij gaat het geven en ontvangen van feedback jou gemakkelijk af.

 

  • Graag ontvangen we een CV waaruit duidelijk blijkt dat je in ieder geval aan de harde eisen voldoet. Laat dit ook duidelijk naar voren komen in je motivatiebrief.

  • CV en motivatie in het Nederlands

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten