Yacht Freelance

Freelance Junior Bezwaar Jurist (ZZP)

Geplaatst 27 aug. 2024
Project ID: 9164637
Plaats
Groningen, Hybride
Uren
32 Uur/week
Periode
6 maanden
Start: 16 sep. 2024
Einde: 16 mrt. 2025
Tarief
40 - 52 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 3 sep. 2024 12:00

Opdrachtgever NCG is de uitvoeringsorgansiatie die verantwoordelijk is voor het aansturen en uitvoeren van de versterkingsoperatie in het aardbevingsgebied Groningen. De eigenaren van de gebouwen in het aardbevingsgebied ontvangen een besluit van NCG waarin wordt vastgelegd of hun gebouw versterkt moet worden. Als het gebouw versterkt moet worden, wordt in het besluit ook vastgelegd op welke wijze de versterking plaatsvindt en of een eigenaar recht heeft op een vergoeding van de schade die geleden wordt door de versterking. Wanneer een eigenaar het niet eens is met het besluit, kan hij bezwaar indienen. Project Iedereen wil veilig wonen in het aardbevingsgebied in Groningen. De deskundigen binnen NCG doen hun uiterste best bij het beoordelen welke gebouwen in het aardbevingsgebied wel en welke geen versterking nodig hebben. Natuurlijk kan daarover discussie ontstaan. Bewoners willen naast veilig wonen ook graag invloed hebben op de beslissingen die betrekking hebben op hun huis. De afgelopen tijd komen er veel bezwaren binnen die in een korte tijd afgehandeld moeten worden. Als jurist weet je de rust te bewaren in tijden van (politieke) druk. Uiteraard willen we de bewoners snel duidelijkheid geven over hun bezwaren. Voor het afhandelen van deze bezwaren hebben wij jouw hulp nodig.



Opdrachtomschrijving Jouw verantwoordelijkheden als jurist Bezwaar:


• Het zelfstandig afhandelen van bezwaarzaken: denk aan het contact met bezwaarmakers, hoorzittingen, het inschakelen van deskundigen en het schrijven van de beslissing op bezwaar.

• Het ontwikkelen en implementeren van juridische producten: denk aan het verbeteren van de bestaande formats in het bezwaarproces, het opstellen van interne werkinstructies, etc.

• Juridische advisering met name op het gebied van het bestuursrecht. Je kunt hierbij denken aan vragen van bewonersbegeleiders en projectleiders over het indienen van bezwaar en de gevolgen van een lopende bezwaarprocedure op het versterkingstraject.

• Collegiaal meelezen met producten van andere collega’s. 


Kennis, ervaring, competenties en vaardigheden Als jurist bezwaar is het belangrijk dat je je kunt inleven in de bewoner. Je kunt goed analyseren, bent integer en hebt een klantgerichte instelling. Bij vertraging in de procedures neem je maatregelen en informeer je de belanghebbenden. Je communiceert helder en je bent aanspreekbaar voor externen. Je legt verbindingen tussen partijen en weet de juiste contacten te benutten om doelstellingen te bereiken. Vanuit jouw rol als jurist bezwaar ben je in staat om maatschappelijke en juridische ontwikkelingen in je werk en de organisatie te integreren. V



Eisen & wensen Het is belangrijk dat je je kunt inleven in de bewoner. Je kunt goed analyseren, bent integer en hebt een klantgerichte instelling. Daarnaast vragen we het volgende van je:


• Minimaal HBO werk -en denkniveau bij voorkeur op het gebied van rechten of SJD

• Je hebt enige werkervaring binnen het juridisch werkveld

• Kennis en ervaring op het gebied van bestuursrecht is een pre

• Inzicht in het omgaan met bestuurlijke gevoeligheid

• Uitstekende communicatieve vaardigheden

Startdatum : zsm

Opdrachtduur : 12 maanden

Optie op verlenging : Ja, 2 opties van maximaal 6 maanden maar t/m uiterlijk 31-12-2025

Aantal uur : 32 – 36 uur per week mogelijk

Minimaal 2 dagen per week werken op kantoor NCG in Groningen, Werklocatie : Cascadeplein 10, Groningen

Tarief maximaal € 52,- per uur

VOG aanvragen is van toepassing

Bij interesse ontvangen we graag je cv (zonder foto) en motivatie uiterlijk 2 september, ivm de voorstel procedure bij opdrachtgever. Indien er een geschikte kandidaat is kan het zijn dat we de procedure eerder sluiten. Vandaar graag zsm je reactie. Hartelijk dank!

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten