Yacht Freelance

Freelance Jobcoach (ZZP)

Geplaatst 22 aug. 2024
Project ID: 9164396
Plaats
Den Haag
Uren
32 Uur/week
Periode
6 maanden
Start: 2 sep. 2024
Einde: 2 mrt. 2025
Tarief
0 - 72 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 25 aug. 2024 12:00

Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging na de zomer? Heb jij ervaring als jobcoach? Krijg jij energie van het verder helpen van collega's? Dan kan de rol als jobcoach bij de IND misschien wel iets voor jou zijn!

De HR afdeling bij de IND bestaat uit zeven verschillende teams. De rol van jobcoach valt binnen het team HR advies. Dit team is verantwoordelijk voor het op een eenduidige wijze toepassen van HR-beleid, HR-instrumenten en HR-processen binnen de verschillende organisatieonderdelen van de IND. Als jobcoach bied jij persoonlijke, op maat gemaakte, begeleiding aan medewerkers met een arbeidsbeperking. Daarnaast ondersteun je hun leidinggevende en begeleiders op de werkvloer. Jullie zijn samen succesvol als de medewerker prettig kan werken en nieuwe dingen leert/ontwikkelt.

Een hele hoop info maar met wat voor taken ga jij je dag vullen als jobcoach bij de IND? Hierbij even alles op een rijtje;

  • helpen bij de voorbereiding, komst en onboarding van de medewerker met een arbeidsbeperking

  • coachen van de medewerker op diverse (werknemers)vaardigheden

  • de werkplekbegeleider (werkbuddy) en de leidinggevende ondersteunen

  • contact onderhouden met het UWV, gemeente, de externe jobcoach en de interne organisatie

  • medewerkers en leidinggevenden informeren en adviseren van over de Wet Banenafspraak, Participatiewet en - informatie over (omgaan met) diverse soorten arbeidsbeperkingen verstrekken

  • Ook in het geval van multipele of complexere problematiek kan de jobcoach worden ingezet indien nodig. Hierbij is er sprake van een combinatie van beperkingen, bijvoorbeeld autisme in combinatie met andere problematiek en is jobcoaching nodig ter preventie van verzuim en/of het bijdragen aan duurzame inzetbaarheid.


Overkoepelend In deze functie werk je samen met de collega's uit team Banenafspraak: de coördinator, intern jobcoaches, een administratief ondersteuner, een financieel ondersteuner, de zorgcoödinator Verlies en Rouw en een HR adviseur (die voor verbinding met regulier hr advies zorgt). Je neemt deel aan diverse overleggen: een algemeen overleg eens per 4 weken en een wekelijks casus overleg. Je stemt af met de andere jobcoaches over de jobcoaching van de medewerkers uit de doelgroep. Je draagt bij aan de ontwikkeling van het team en de verdere professionalisering van het werk dat de IND doet.


Om succesvol te zijn als jobcoach bij de IND is het belangrijk dat jij:

  • Minimaal twee jaar ervaring hebt met het begeleiden van mensen met een arbeidsbeperking

  • Je bent landelijk inzetbaar, de IND is gevestigd in heel Nederland. Denk aan Den Haag, Zwolle, Den Bosch en Ter Apel

  • Collega's jou kennen als een teamplayer die goed kan organiseren en organisatiesensitief is

  • Motivatie toevoegen!

Uiteraard staat er een beloning tegenover deze belangrijke werkzaamheden die een bijdrage leveren aan het succes van de IND. Je ontvangt een uurtarief van €72,- en kan parttime en fulltime werken. Je kan jouw uren ergens tussen de 24 en 36 uur kiezen.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten