Yacht Freelance

Freelance Interim Project Lead Carbon Emissions (ZZP)

Geplaatst 23 jan. 2024
Project ID: 9148585
Plaats
Utrecht
Uren
32 Uur/week
Periode
5 maanden
Start: 4 mrt. 2024
Einde: 16 aug. 2024
Tarief
0 - 67.5 €/maand
Uiterste voorsteldatum: 28 jan. 2024 12:00

Hoe maak jij onze klanten en partners blij?

Bol.com is een pionier pur sang. De eerste online boekwinkel van Europa? Openden we. Van 'traditionele' winkel transformeren naar een retail tech platform? Deden we. Disruptieve logistieke en advertentieproposities ontwikkelen? Afgevinkt op de bucket list. En nu is het tijd voor de volgende stap: een voortrekkersrol pakken in het verduurzamen van e-commerce. 


Een maatschappelijk impactvolle ambitie, want we zijn een van de grootste platformen van Nederland en België, en verantwoordelijk voor een groot deel van de logistiek die bij zo'n platform komt kijken. Dus is de vraag: hoe gaan we én het aanbod op ons platform én alles wat nodig is om dat aanbod bij onze klanten te krijgen verduurzamen en zorgen dat we ons steentje bijdragen aan het beperken van de opwarming van de aarde? Want we beloven een better tomorrow voor us all. Daarom zijn we op missie om de uitstoot in de hele keten te gaan reduceren. Aan jou om deze missie helpen te bereiken.

Wat ga je doen als Interim Project Lead Carbon Emissions?

In deze rol ben jij de aanjager van het reduceren van onze CO2 voetafdruk binnen de services die bol.com aanbiedt. Denk daarbij aan onze Logistieke business modellen, maar denk ook aan het verkleinen van onze IT voetafdruk, door hier een CO2 reductieplan voor op te stellen.

Dat doe je vanuit Team Sustainability, door collega's binnen onder andere Lsvb en IT met jouw kennis en project management skills te helpen om stappen te zetten in het reduceren van CO2 voetafdruk. Je draagt hierbij direct bij aan onze purpose pijler 'Accelelarating sustainable consumption' en de missie om onze voetafdruk te verlagen. Die voetafdruk delen we op in 3 scopes, waarbij scope 1 en 2 staan voor de uitstoot die direct binnen ons proces wordt veroorzaakt en scope 3 staat voor de uitstoot die in de keten wordt veroorzaakt. Denk bij scope 3 uitstoot bijvoorbeeld aan de uitstoot van verpakkingsmateriaal, bezorging door logistieke partners en de uitstoot veroorzaakt door producten die wij verkopen. We zijn al goed op weg met onze CNG certificering, waarbij we scope 1 en 2 en een klein deel scope 3 al in kaart hebben en hier reductiedoelstellingen op hebben gezet. Maar de grootst impact zit in onze scope 3 voetafdruk.


En daar is nog een hoop werk te verzetten, waar jij aan gaat bijdragen:

▪    Je bent kennishouder en sparringspartner op het gebied van duurzaamheid en gaat samen met collega's binnen onder andere Logistiek en IT aan de slag om CO2 reductie doelstellingen te bepalen en initiatieven op te zetten om tot reductie te komen

▪    Je hebt kennis van data management en ondersteunt bij het implementeren van een tool om duurzaamheidsdata vast te leggen

▪    Je monitort en rapporteert voortgang op de onderdelen waar jij verantwoordelijk voor bent.

▪    Je klimt, soms solo, soms samen met Team Sustainability collega's, op het podium om anderen te inspireren en te activeren: duurzaam denken en doen zijn dé standaard.



Functie-eisen:


- Je bent beschikbaar van 4 maart tot 16 augustus 2024

- Je hebt 5+ jaar project- & programmamanagement ervaring binnen duurzaamheids projecten

- Je hebt kennis van CO2 reductie trajecten, SBTI methodiek en hoe deze te implementeren

- Je kunt een heleboel duurzaamheidsprojecten tegelijk in de lucht houden, zonder the big picture uit het oog te verliezen

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten