Yacht Freelance

Freelance Inhuur Projectleider Business Partners (ZZP)

Geplaatst 28 aug. 2024
Project ID: 9164701
Plaats
Den Haag, Hybride
Uren
36 Uur/week
Periode
10 maanden
Start: 9 sep. 2024
Einde: 30 jun. 2025
Tarief
100 - 110 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 2 sep. 2024 12:00

De projectleider is verantwoordelijk voor de realisatie van het project business partners. Stamgegevens zijn een belangrijke basis voor vele processen die door het bedrijfsvoeringsysteem worden ondersteund. Dit proces betreft het beheren van de stamgegevens crediteuren en debiteuren, oftewel business partners. De projectleider is verantwoordelijk voor het leveren van de projectresultaten conform afgesproken eisen (tijd, kwaliteit en budget), werkt nauw samen met de programmadirecteur, programmamanager en de projectleiders en stuurt de verschillende betrokken partijen/personen aan.Afwisseling en uitdagend werk.


Dat krijg je als projectmanager informatievoorziening bij de Directie Informatie en Exploitatien (IenE). Je werkt voor verschillende opdrachtgevers van uit het Ministerie van IenW. Zo zorg je voor het succesvol verlopen van de vernieuwing van producten en diensten door de ontwikkeling van systemen op het gebied van bedrijfsvoering digitalisering, informatiehuishouding, datamanagement en ICT.


Wij zorgen nl. dat data en informatievoorziening wordt verankerd in het primaire proces. De aansturing van het project ligt bij jou van A tot Z in goede handen. Hierbij betreft het vaak technisch-inhoudelijke (IV) projecten, veelal met een flink organisatorisch aspect. Om deze reden staat de verbinding met je omgeving centraal. Je bent verantwoordelijk en werkt proactief. Je rapporteert over de benutting van de toegekende budgetten, de voortgang op de planning en de projectkwaliteit. En je benoemt projectrisico's en beheerst deze. Kortom, je stuurt op een degelijke uitvoering van (deel)projecten, volgens de beoogde doelstellingen en binnen de afgesproken marges.


Bij afronding van het project zorg je tevens dat relevante kennis en informatie geborgd is binnen de organisatie. Als projectmanager ben je in staat om samen met het projectteam veranderingen te realiseren. Daarbij houd je rekening met de wet- en regelgeving, technische architectuur- en ICT beleidsprincipes die gelden binnen de overheid. Je hebt passie voor het vak projectmanagement en levert met je kennis en ervaring ook een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van het vakgebied binnen het team Projecten. Je hebt affiniteit met ICT en volgt de laatste ontwikkelingen op dit gebied.


Zo voel je je als een vis in het water in een omgeving waar sprake is van het doorontwikkelen en vernieuwen van applicaties, met onderwerpen als datamanagement, automatisering van de bedrijfsvoering en/of informatiehuishouding. Je rapporteert inhoudelijk aan een stuurgroep en bent werkzaam binnen het programma Vernieuwing Generieke Processen (VGP).


De taken en werkzaamheden bestaan o.a. uit het:


  • de dagelijkse leiding over een project;

  • aansturen van het projectteam;

  • opstellen van de veranderstrategie;

  • Vertalen van de strategie in een plan van aanpak en het planmatig uitvoeren en monitoren daarvan;

  • Verantwoordelijk voor de regie op het verandermanagement tussen het project en organisatieonderdelen;

  • Signaleren van factoren die bedreigend zijn voor de continuïteit en/of de kwaliteit van de beoogde verandering en het ondernemen van actie ter voorkoming en beheersing van deze risico's;

  • Afleggen van verantwoording aan de opdrachtgever.


De directie UDAC/Informatie en Exploitatie (IenE) verbindt vanuit helikopterview data, systemen en mensen. IenE zorgt voor slimme integratie van systemen binnen en buiten het departement, heeft veel kennis en zit vroeg aan tafel bij de vorming van beleid. Het team projecten zorgt voor de programma- en projectmanagement van alle veranderingen binnen IenE met een I-component. 


Het betreft in dit geval het programma Vernieuwing Generieke Processen (VGP). Het programma VGP wordt uitgevoerd onder de verantwoordelijkheid van de directie IenE. Het programma raakt het volledige financiële bedrijfsvoeringssysteem van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Dit systeem is een SAP centrisch systeem. Het systeem wordt gebruikt door de organisatieonderdelen van IenW: Bestuurskern van het ministerie, Rijkswaterstaat, KNMI, Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) en Planbureau voor Leefomgeving (PBL). Tevens worden de financiële processen van de Nederlandse Emissie Autoriteit (NEa) en Autoriteit Nucleaire Veiligheid Stralingsbescherming (ANVS) ondersteund. Vanwege de rijkwijdte van het programma ligt het opdrachtgeverschap bij de plaatsvervangend Secretaris-Generaal (pSG). Het programma beoogt een financieel bedrijfsvoeringssysteem te realiseren dat bestaat uit voornamelijk standaard software, dat door middel van standaard diensten wordt geleverd aan gebruikersorganisaties die uniform conform de software standaards werken.



Gedeeltelijk vanuit huis werken behoort in overleg tot de mogelijkheden (hybride werken). 1 dag per week is projectdag (donderdag). Deze dag is verplicht op kantoor aan de Rijnstraat 8.                        


 

Eisen:


  • HBO- of universitair diploma;

  • PRINCE2 practioner;

  • Aantoonbare ervaring als projectleider IV binnen de Rijksoverheid;

  • Ervaring met PRINCE2;

  • Aantoonbare kennis van en ervaring met SAP FICO;

  • Ervaring met aansturen van leveranciers;

  • Ervaring met processen van financiele systemen, in het bijzonder debiteuren en crediteuren administratie;

  • Aantoonbare ervaring met het begeleiden en creëeren van draagvlak bij medewerkers, management en bestuurlijk management                



   Wensen:


  • Bestuurlijke sensitiviteit.

  • Daadkracht en doel- en resultaatgericht.

  • Overtuigingskracht.

  • Goede communicatieve vaardigheden.

  • Relatiemanagement.

  • Plannen en organiseren

  • Projectmattig werken zowel klassiek als agile                     

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten