Yacht Freelance

Freelance Inhuur Communicatie Adviseur (ZZP)

Geplaatst 17 jan. 2024
Project ID: 9148219
Plaats
Zaandam
Uren
16 Uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 17 jul. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 21 jan. 2024 23:00

Ben jij een stevige communicatieadviseur met affiniteit voor arbeidsmarkt, onderwijs en de doelgroep jongeren? Heb je ervaring met werken in regionaal samenwerkingsverband? Versta je de kunst om vanuit jouw kennis en ervaring – met oog en oor voor de ‘couleur locale’ en de belangen van betrokkenen – op regionaal niveau impact te maken met communicatie? Dan hebben wij een mooie klus voor jou.



De gemeente Zaanstad zoekt namens de arbeidsmarktregio Zaanstreek-Waterland een Communicatieadviseur regionale aanpak jeugdwerkloosheid

(circa 16 uur p/week, voor de periode van 6 maanden)



In de arbeidsmarktregio Zaanstreek-Waterland werken partners vanuit onderwijs, werkgevers, werknemers, uitvoeringsorganisaties en (regio)gemeenten samen aan een duurzame, flexibele en inclusieve arbeidsmarkt. Afgelopen jaar hebben ruim 30 verschillende organisaties samen gewerkt aan een regionaal plan van aanpak voor jeugdwerkloosheid. Dit plan wordt nu samen met de betrokken partijen uitgevoerd. Hiermee willen we in de hele regio een sluitende dienstverlening bieden voor jongeren in kwetsbare posities en voortijdig schoolverlaten voorkomen. Zodat alle jongeren, of ze nou in Landsmeer, Zaanstad, Purmerend of Monnickendam wonen, gelijke kansen krijgen om hun talenten te ontdekken. Een van de sporen is goede communicatie en informatievoorziening naar de belangrijkste doelgroepen. Hiervoor zoeken wij een ervaren communicatieadviseur.



Taakomschrijving

Je ontwikkelt samen met partners in de regio op basis van analyses een breed gedragen communicatiestrategie, vertaalt deze naar een concrete aanpak en ziet toe op de uitvoering ervan. Je organiseert de communicatie op regionaal niveau, bewaakt het proces en ziet er op toe dat de aanpak past binnen het beschikbare budget. Je adviseert hoe communicatie bij de aanpak jeugdwerkloosheid structureel ingebed en geborgd kan worden in de regio.

 

Je werkt nauw samen met de regionale projectleider. Je bent verantwoordelijk voor de communicatiestrategie en –aanpak en zorgt dat deze, in samenwerking met relevante partners in de regio, wordt uitgevoerd. Je bent trekker van de regionale werkgroep communicatie en hebt een verbindende rol tussen de communicatieadviseurs van samenwerkende partners in de regio. Je rapporteert aan de regionale stuurgroep. Je hebt een werkplek bij de gemeente Zaanstad, maar je bent flexibel om op andere plekken in de regio of (deels) vanuit huis te werken.



Functie-eisen

  • Is een ervaren, medior communicatieadviseur met ervaring in een politiek-bestuurlijke en een publiek-private omgeving, bij voorkeur ook op regionaal niveau.

  • Beschikt over sterke communicatieve vaardigheden en het vermogen om verbinding te maken tussen diverse stakeholders.

  • Is een uitstekende gesprekspartner op verschillende niveaus, die resultaat weet te bereiken in een complexe omgeving.

  • Kan goed zelfstandig aan de slag, maar zoekt ook actief de samenwerking met communicatiecollega’s van de verschillende organisaties en gemeenten.

  • Weet resultaten te bereiken in een complexe omgeving.

  • Overtuigt op basis van argumenten en houdt daarbij uiteenlopende belangen in het oog.  

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten