Yacht Freelance

Freelance Informatiespecialist Intranetmigratie Projectcontent (ZZP)

Geplaatst 30 jan. 2024
Project ID: 9149128
Plaats
Utrecht, Nederland
Uren
36 Uur/week
Periode
1 jaar
Start: z.s.m.
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
0 - 82 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 5 feb. 2024 12:00

Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en bestaat uit 6 landelijke en 7 regionaleorganisatieonderdelen. Al meer dan 225 jaar werken we dagelijks aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. We beheren enontwikkelen de rijkswegen, -vaarwegen en -wateren en zetten in op een duurzame leefomgeving. Samen met anderen werken we aan eenland dat beschermd is tegen overstromingen. Waar voldoende groen is, en voldoende en schoon water. En waar je vlot en veilig van A naarB kunt. Samenwerken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland: dat is werken bij Rijkswaterstaat. Het voormalig corporate intranet van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is end of life. Daarom heeft het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, inclusief Rijkswaterstaat, ervoor gekozen om over te stappen op nieuwe (rijksbrede) oplossingen voor intranet en community tooling. Het intranet Rijksportaal en de community tool Plein IenW zijn in 2022 in gebruik genomen. Veel content van het voormalig intranet is inmiddels inhoudelijk beoordeeld en gemigreerd naar nieuwe doeloplossingen. Op het gebied van kennismanagement en projecten is echter nog content op het voormalig intranet achtergebleven. We zijn op zoek naar een informatiespecialist die tezamen met de eigenaren van de content een grondige analyse kan maken van de projectcontent op het voormalig intranet met als doel deze content gecontroleerd op te ruimen of te migreren naar de community tool Plein IenW of een ander kanaal. Voor deze functie is het belangrijk dat je makkelijk verbinding maakt en altijd de samenwerking opzoekt. Je bent doortastend, oplossingsgericht en communicatief sterk. Je bent in staat om content te begrijpen en keuzes te maken. Door jouw manier van werken weet je besluitvorming op het goede niveau te organiseren en voor te bereiden. Vanwege de IV-component vinden we het essentieel dat je hier ook de nodige ervaring in hebt en vaker van dit soort trajecten hebt opgepakt. 



Functie-eisen

  • Kandidaat beschikt minimaal over een afgeronde WO - opleiding

  • Kandidaat heeft minimaal 5 jaar werkervaring als informatiespecialist

  • Kandidaat heeft ervaring met Rijksportaal en Plein IenW of vergelijkbare (social) intranetsystemen

  • Kandidaat inzicht heeft in de organisatorische, procesmatige en vakinhoudelijke samenhang in een bredere context dan je eigen vakgebied(en);

  • Kandidaat beschikt over politieke en bestuurlijke sensitiviteit, overtuigingskracht en netwerkvaardigheid;

  • Kandidaat beschikt over de genoemde comptenties in het profiel (toetsbaar op basis van het cv en eventueel het gesprek)

  • Kandidaat beschikt over kennis van de RWS organisatie

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten