Yacht Freelance

Freelance Implementatie Manager KLM (ZZP)

Geplaatst 23 jul. 2024
Project ID: 9162578
Plaats
Schiphol, Hybride
Uren
40 Uur/week
Periode
1 week
Start: z.s.m.
Einde: 1 aug. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 25 jul. 2024 12:00

KLM is op zoek naar een projectmanager die in staat is het project voor de implementatie van de Europese wetgeving genaamd EASA – Part IS op te zetten en te leiden, wat de vluchtveiligheid en de informatieveiligheid in de burgerluchtvaart samenbrengt. 



De uitdaging:


De integratie van risicomanagement op het gebied van luchtvaartveiligheid in het huidige ISMS (Informatiebeveiliging Management Systeem) om ervoor te zorgen dat cyber beveiligingsrisico's die mogelijk de luchtvaartveiligheid kunnen beïnvloeden, in alle luchtvaartdomeinen worden beheerd. Het afdwingen van het verzamelen en rapporteren van informatiebeveiligingsincidenten en -kwetsbaarheden aan de autoriteiten.

Hiervoor moet uitgezocht worden welke applicaties onder de EASA wetgeving en de ISO 27001 norm vallen. Wanneer deze geïdentificeerd zijn, moeten deze geïmplementeerd worden. Aan jou de taak voor een succesvolle business invoering. Jij gaat het managementproces opzetten met behulp van stuurgroepen. Jij bent rapporterend aan de Aangewezen Persoon voor EASA-Part IS, de CISO KLM, gevestigd in Schiphol-Rijk (Point of View Building van IT).



Activiteiten binnen jouw scope zijn:


  • Het plannen en beheren van het KLM EASA-Part IS implementatieproject, inclusief een projectplan met de definitie van doelstellingen, deliverables, werkpakketovereenkomsten, deadlines, budget, benodigdheden, potentiële risico's en communicatiestrategieën.

  • Het coördineren en samenwerken met de verschillende Business / IT-teams van KLM, KLC en Martinair om de projectdoelstellingen te bereiken, inclusief derden. Dit betekent het opzetten en functioneel beheren van een multidisciplinair team (voornamelijk de Business Information Security Officers (BISO's) van alle divisies).

  • Actief sturen op de voortgang van het project en ervoor zorgen dat deadlines worden gehaald.

  • Regelmatig communiceren met belanghebbenden om hen op de hoogte te houden van de voortgang en resultaten van het project en ervoor zorgen dat beslissingen duidelijk worden genomen en tijdig worden voorgelegd aan de opdrachtgever en de Stuurgroep.

  • Potentiële risico's en problemen identificeren en oplossingen voorstellen om deze op te lossen.

  • Zorgen voor de kwaliteit en naleving van de project deliverables.

  • Zorg dragen voor de aanwezige KLM-processen en procedures. Zorgen voor de identificatie, registratie en opvolging van de producten tijdens het project, inclusief alle formele beslissingen.



Functie-eisen:


  • Jij bent in het bezit van een graad in engineering (geen IT). Je hebt een sterke affiniteit voor uitdagingen, innovatie en het digitale domein.

  • Je hebt kennis van Nederlandse Wetgeving & compliancy: WBNI / NIS1, NIS2, frameworks (ISO27001), etc.  

  • Je hebt kennis van cyberbeveiliging, informatiebeveiligingsmanagementsysteem (ISMS)  

  • Je hebt ervaring met technische projectmanagement tools en -methodologieën zoals Agile/Scrum en kennis van ondersteuningsprocessen, methoden en tools.

  • Kennis van vluchtveiligheid (inclusief EASA-wet- en regelgeving) zal je helpen de missie beter te begrijpen.

  • Je hebt meer dan 10 jaar werkervaring in verschillende omgevingen en het leiden van complexe projecten op gebied van implementatie.

  • Je vloeiende beheersing van het Engels stelt je in staat alle activiteiten die bij de missie betrokken zijn uit te voeren, inclusief communicatie, documentatie en presentaties voor onze interne klant en management.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten