Yacht Freelance

Freelance I-Controller Rijksoverheid (ZZP)

Geplaatst 13 mei 2024
Project ID: 9157550
Plaats
Den Haag
Uren
36 Uur/week
Periode
6 maanden
Start: 13 mei 2024
Einde: 13 nov. 2024
Tarief
0 - 100 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 15 mei 2024 12:00

Graag CV en motivatie in het Nederlands waarin je toelicht of je aan eisen voldoet.


Dit ministerie is op zoek naar een ervaren I-Controller.

Als I-controller ben jij het bedrijfseconomisch geweten van de I-organisatie en weet je wat er speelt binnen de vierhoek van sturing, financiën, informatievoorziening en organisatievraagstukken. Jouw rol speelt zich af binnen een bestuurlijk-dynamische en complexe omgeving. Je bent een belangrijke gesprekspartner voor het management en andere interne belanghebbenden. Je stelt de juiste vragen en bent niet terughoudend in het aannemen van een kritische houding.

Daarnaast beschik je over een ijzersterk pallet aan mondelinge en schriftelijke vaardigheden op het terrein van financiën, organisatievraagstukken en sturingsinformatie en heb je aantoonbare affiniteit met informatievoorziening binnen grote organisaties. Als deelnemer van het MT-overleg van de I-organisatie sta je in het hart van de operatie.

Denk je mee als sparringpartner van de CIO over de IT-strategie maar sta je ook met de voeten in de klei en ben je betrokken bij de uitrol van en (financiële) sturing op diverse I-projecten en de IV-dienstverlening. Hierbij is het niet alleen van belang dat je beschikt over de harde “competenties” maar ook weet hoe je een organisatie in beweging krijgt.

De afdeling Planning en Control is onderdeel van de directie Financiën en Bestuursadvisering; beschouw de directie maar als het financiële geweten van het onderdeel. De afdeling bestaat uit drie secties waarvan de medewerkers als dedicated controllers verbonden zijn aan de diverse directies van het Rijksvastgoedbedrijf.

Daarbij ondersteunen de businesscontrollers het management van de directies op financieel-economisch gebied. De projectcontrollers ondersteunen bij de overall beheersing van de vaak complexe projecten. 

Sectie C

Sectie C focust met veertien collega’s op de control voor Transacties en Projecten (T&P), de directie die de grote en complexe nieuwbouw-, verbouw- en renovatieprojecten in portefeuille heeft. Daarnaast is de sectie ook verantwoordelijk voor de I-control voor het gehele RVB. Samen met een ervaren collega ben jij verantwoordelijk voor de control op alle ICT-uitgaven van het RVB.



Eisen

  • Kandidaat beschikt aantoonbaar over WO werk- en denkniveau met een achtergrond in economische of technische richting.

  • Kandidaat beschikt over minimaal 5 jaar ervaring bij een *complex politiek bestuurlijke omgeving, zoals bij een overheidsorganisatie. (Hieronder wordt verstaan een organisatie waarbij er sprake is van meerdere directies waarbij op hoog niveau wordt geadviseerd over specialistische onderwerpen met uiteenlopende belanghebbenden.)

  • Kandidaat beschikt over minimaal 5 jaar ervaring als I-controller

  • Kandidaat beschikt over kennis van informatiebeveiliging en over de meest recente ontwikkelingen op het gebied van ICT, zoals AI, data science etc.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten