Yacht Freelance

Freelance HR Business Partner (ZZP)

Geplaatst 22 mrt. 2024
Project ID: 9153604
Plaats
Leeuwarden
Uren
36 Uur/week
Periode
4 maanden
Start: 1 apr. 2024
Einde: 1 aug. 2024
Tarief
0 - 90 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 28 mrt. 2024 17:00

HR Business Partner voor Provincie Fryslân | 32-36 uur | per direct | 6 maanden



In funksje mei impact

Binnen de afdeling wordt 2024 het jaar van verandering en jij kunt daar vanuit je expertise en senioriteit een belangrijke rol in spelen. Je werkt hierbij nauw samen met de andere 20 collega’s in het HR team. Enerzijds is dat met de collega Business Partners; anderzijds met de collega’s van de andere HR disciplines die dezelfde domeinen en teams ondersteunen. Samenwerking, de (lean of agile) werkwijze, professionaliteit als business partner en het management in staat stellen zelf aan het stuur te zitten op HR vlak: dit zijn een aantal van de thema’s waarop we als team ontwikkelingen doormaken. Dit zetten we de komende jaren door. Daarbij is de verwachting dat je dan ook “eigenaar” zult worden van een aantal beleidsonderwerpen waarbij jij aan de lat staat voor het schrijven/ontwikkelen, onderhouden en implementeren van beleid. Kortom, een uitdagende functie met veel ruimte voor je expertise om onze afdeling naar een hoger level te tillen.



Ynhâld fan de funksje

Binnen de dynamische omgeving van de provincie Fryslân speelt de HR Business Partner een cruciale rol als stevige en gerespecteerde sparringpartner voor zowel één van de directeuren, als het management. Jouw advies is van onschatbare waarde en heeft directe invloed op de besluitvorming op diverse managementniveaus. Om dit te bereiken is het belangrijk dat je als HR Business Partner de organisatorische context volledig begrijpt, inclusief het primaire proces, de bestuurlijke omgeving en alle relevante aspectgebieden zoals financiën, juridische kwesties en ICT. Je bent op de hoogte van alle ontwikkelingen, en weet deze ook naadloos te integreren in je advies. De organisatie bevindt zich op dit moment in een kantelfase, met de recente implementatie van een nieuwe topstructuur en een naderende transformatie. Ook hierbij speelt de HR Business Partner een essentiële rol in het bevorderen van de verdere ontwikkeling van de organisatie. Je adviseert over uiteenlopende beleidsaspecten, van gesprekscycli tot duurzame inzetbaarheid en strategische personeelsplanning. Bovendien fungeren je als raadgever voor personeels- en organisatieontwikkeling, complexe HR vraagstukken en veranderprocessen, en draag je proactief bij aan strategische en tactische HR uitdagingen.


Na de recente organisatiewijziging binnen PW is het essentieel om de visie helder te vertalen naar concrete acties. Onze ervaren Domeinmanager staat klaar om jou en je teammanagers te begeleiden en te inspireren bij het implementeren van deze visie. Jij gaat vooral adviseren richting domeinmanager en teammanagers: Wat heb je nodig om een team te bouwen? Voor alle op te zetten nieuwe afdelingen/werving is advies nodig op taken en rollen beschrijven samen met teammanagers. Procesmatig denken is hierin belangrijk.



Functie-eisen

  • Een afgeronde hbo of wo-opleiding, op het gebied van HR of bedrijfskunde

  • Actuele HR kennis op het gebied van onder andere organisatie ontwikkeling, verandermanagement, strategische personeelsmanagement, projectmanagement en het verbeteren van (HR) processen

  • Aantoonbare ervaring in een strategische advies functie en bij voorkeur in een politiek bestuurlijke context

  • Ervaring binnen een (semi-)overheidsorganisatie




Competenties

Wa bist do?

We zoeken een energieke en enthousiaste collega die al de nodige bagage binnen het HR werkveld meebrengt. En die het vak vormgeeft vanuit een dienstverlenende houding richting de organisatie. Je bent een stevige gesprekspartner met een duidelijke koers, maar die ook gemakkelijk verbinding legt met collega’s op alle niveaus in de organisatie. Je bent een onafhankelijke denker die inspireert, adviseert en weet te verbinden. Jij weet als geen ander wat er nodig is om verandering tot stand te brengen en schakelt op het juiste moment met de juiste partijen. Je bent een proactieve en innovatieve adviseur met overtuigingskracht, organisatiesensitiviteit en analytisch vermogen.



Arbeidsvoorwaarden

Als HR Business Partner a.i. ben je z.s.m. beschikbaar voor de duur van 6 maanden en minimaal 32 uur per week.


Je kunt rekenen op een uitstekende uurtarief van max. 90 euro afhankelijk van ervaring.



Bedrijfsinformatie

Bij de Provincie Fryslân kun je het verschil maken en een bijdrage leveren aan de toekomst van de provincie. We werken aan grote vraagstukken op het gebied van natuur, landbouw, klimaat, energie, leefbaarheid en stikstof. Samen zorgen we voor een mooi landelijk gebied, zodat we kunnen genieten van de Friese natuur en zorgen we ervoor dat de Friese identiteit en cultuur behouden blijven. Nu, maar vooral ook in de toekomst. Werken bij de provincie Fryslân betekent werken bij een ambitieuze organisatie. Met ruim 1.000 collega’s maken we Fryslân mooi en sterk. Het resultaat voor de Friese samenleving staat voorop en daarnaast staat het werkgeluk van onze medewerkers centraal. Persoonlijke ontwikkeling, vitaliteit, teamwerk en waardering zijn daarbij belangrijk. We werken in een moderne organisatie waar het resultaat voorop staat en samenwerking vanzelfsprekend is.


 


De deadline om te solliciteren voor de functie op ZZP basis staat op donderdag 28-3 om 1700 uur.


Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten