Yacht Freelance

Freelance HR Business Partner (ZZP)

Geplaatst 18 dec. 2023
Project ID: 9146148
Plaats
Groningen
Uren
32 Uur/week
Periode
5 maanden
Start: 15 jan. 2024
Einde: 7 jun. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 21 dec. 2023 23:00

HR Business Partner a.i. voor 28-32 uur per week

Jij bent de HR business partner voor een volledig organisatiedeel binnen de gemeente Groningen. Jouw focus ligt op de tactische en strategische HR-thema’s. Diversiteit in jouw werkzaamheden en onderwerpen in combinatie met het politieke speelveld maken dit een bijzonder leuke functie.

 

Wat je onder andere van de functie kunt verwachten:


Als HR business partner ben jij het eerste aanspreekpunt en de sparringpartner vanuit HR voor de leidinggevenden van jouw directie op met name tactische en strategische HR-vraagstukken. Hierbij ben je zichtbaar en toegankelijk voor de leidinggevenden. Bij advisering op strategisch niveau moet je denken aan strategische personeelsplanning, herinrichtingsvraagstukken, leiderschapsontwikkeling en cultuurveranderingen. Deze verschillende vraagstukken vragen van jou een invulling van verschillende rollen. Het is daarom belangrijk dat jij je kan verplaatsen in de rol van sparringpartner, verbinder, coach en vraagbaak.


Je laat je niet alleen leiden door vragen vanuit de organisatie, maar volgt ook trends en ontwikkelingen. Je informeert en adviseert jouw directie gevraagd én ongevraagd over wat deze ontwikkelingen voor hen kunnen betekenen. Het is hierom belangrijk dat je jouw klant kent en daarop kan inspelen zonder de kaders te vergeten.

 


Andere belangrijke verantwoordelijkheden in deze functie zijn:


  • analyseren en interpreteren van data en weten dit te gebruiken in je advisering;

  • optreden als kartrekker bij HR-projecten en meewerken aan HR-specialismen/-thema’s, zoals werving & selectie, opleiding & ontwikkeling introductie en duurzame inzetbaarheid.

  • Waar je komt te werken:

  • De afdeling HR is volop in ontwikkeling naar een moderne HR-afdeling met een proactieve en zakelijke dienstverlening aan de organisatie. Een afdeling die vanuit het Shared Service Center (SSC) een belangrijke rol speelt in de verbinding tussen de diverse organisatieonderdelen en adviseert over mens én organisatie met een brede (bedrijfsvoerings)blik, op zowel strategisch, tactisch als operationeel niveau.

  • De HR-afdeling bestaat uit drie teams, namelijk HR Services, HR Advies en HR Strategie & Ontwikkeling, met in totaal 60 fte.

  • De functie van HR business partner valt onder team HR Advies, bestaande uit 28 collega’s. Binnen dit team werken we met drie domein ondersteuningsteams (DOT): Sociaal, Ruimtelijk en Bedrijfsvoering. Elk DOT bestaat uit HR business partners en HR medewerkers. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor de HR dienstverlening aan de directies die onder het betreffende domein vallen.

  • Binnen het DOT Bedrijfsvoering zijn wij op zoek naar een ervaren HR business partner die het een uitdaging vindt om in een politiek speelveld te opereren waarbij verschillende HR gerelateerde thema’s om expertise vragen. Hier gaan we natuurlijk dieper op in als we elkaar spreken.



Om als HR business partner succesvol te zijn, vragen wij het volgende van jou:


  • relevante HBO-opleiding op gebied van HRM;

  • minimaal 5 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur binnen een gemeente;

  • ervaring als trekker van HR-projecten;

  • ervaring in cultuur- en organisatieveranderingstrajecten.

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten