Yacht Freelance

Freelance HR Adviseur - Ministerie van Justitie & Veiligheid (ZZP)

Geplaatst 26 jul. 2024
Project ID: 9162885
Plaats
Rotterdam, Hybride
Uren
32 Uur/week
Periode
4 maanden
Start: 2 sep. 2024
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 7 aug. 2024 12:00

De opdrachtgever


Het Landelijk Parket, onderdeel van het Openbaar Ministerie, bestrijdt (inter)nationaal georganiseerde criminaliteit. Van drugs en witwassen tot terrorisme, (online) seksueel kindermisbruik en cybercrime. Ernstige misdaad die vraagt om een slimme en creatieve aanpak in samenwerking met andere partijen. Dit doet het LP met circa 300 medewerkers, verspreid over verschillende locaties (Rotterdam, Amsterdam, Zwolle, Den Bosch en Zoetermeer). Het Landelijk Parket bundelt haar krachten met partijen als de Landelijke Eenheid (LO/LX) van de Nationale Politie, de Koninklijke Marechaussee, de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst en andere bijzondere opsporingsdiensten, het openbaar bestuur, de Belastingdienst en private partijen om deze ernstige vormen van criminaliteit tegen te gaan.

 


Beschrijving directie/afdeling


De parketleiding bestaat uit de Hoofdofficier van justitie (mr. J.J.A. Lucas), de plaatsvervangend Hoofdofficier van justitie (mr. J.J. de Smet-Dierckx), de Recherche Officier van Justitie (mr. W.D. de Boer) en de Directeur Bedrijfsvoering (mr. G.J. Ziedses des Plantes). Zij creëert een samenhangende parket organisatie die naar buiten als eenheid optreedt. De Parketleiding draagt zorg voor eenheid in beleid op die punten waar dat noodzakelijk is en schept de voorwaarden waaronder het Landelijk Parket optimaal kan functioneren. De HR-adviseur maakt onderdeel uit van de afdeling bedrijfsvoering, onder leiding van de directeur bedrijfsvoering. Binnen deze afdeling werken een aantal HR-adviseurs binnen het HR-cluster.



Wat ga je doen?


Je bent samen met de collega HR adviseur het eerste aanspreekpunt voor het HR beleid en instrumentarium en adviseert hier (pro)actief op. Daarbij opereer je met name op operationeel niveau. Je werkt mee aan of neemt eventueel het voortouw bij de implementatie van diverse HR-processen en adviseert gevraagd en ongevraagd op alle HR aspecten. Je weet inhoudelijke problematiek op grond van personele zorg tot een goed einde te brengen.Je weet wensen die er in de organisatie leven te vertalen naar inhoudelijke voorstellen. Je adviseert leidinggevenden over ontwikkelingen in het team en hoe mobiliteit en inzetbaarheid van medewerkers kan worden vergroot door kwaliteiten, ambities en talenten in lijn te brengen met de vraag vanuit de organisatie (en vice versa). Vanuit de rol van adviseur ben je verder actief betrokken bij de werving en selectieprocedures.


Daarnaast komen er vele uitdagende vraagstukken en ambities op je pad. Kortom, een leuke, afwisselende HR functie in een uitdagende en maatschappelijk relevante werkomgeving



Harde eisen:


  • Minimaal een afgeronde HBO opleiding op het gebied van HR

  • Ervaring met het toepassen van de CAO Rijksoverheid

  • Minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring is een functie als HR-adviseur bij de Rijksoverheid

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten