Yacht Freelance

Freelance Handhavingsjurist Openbare Orde en Veiligheid (OOV) (ZZP)

Geplaatst 16 aug. 2024
Project ID: 9164021
Plaats
Assen
Uren
36 Uur/week
Periode
4 maanden
Start: 30 sep. 2024
Einde: 31 jan. 2025
Tarief
70 - 80 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 4 sep. 2024 12:00

Ben jij de handhavingsjurist die bijdraagt aan een veilig en leefbaar Assen?

Wij houden Assen veilig en daarom zijn we op zoek naar een gedreven handhavingsjurist met een focus op openbare orde en veiligheid. Heb jij een juridische achtergrond en voel je je thuis in het domein van veiligheid? Werk je graag zowel op bestuurlijk niveau als midden in de actie? Heb je passie voor casuïstiek die directe impact heeft op de veiligheid op straat? Dan is deze uitdaging jou op het lijf geschreven!


Wat ga je doen?

Het Integraal Veiligheidsplan 2023-2026 van de gemeente Assen ligt klaar, en jij speelt een cruciale rol in de realisatie ervan. Als handhavingsjurist openbare orde en veiligheid (OOV) neem je verantwoordelijkheid voor de juridische aspecten van onze belangrijkste veiligheidsopgaven. Je stelt handhavingsbesluiten op, beoordeelt zienswijzen en zorgt voor gedegen juridische onderbouwing.

Je gaat aan de slag met uitdagende dossiers op het gebied van ondermijning, horeca, evenementen, gevaarlijke honden, drugs, woonoverlast, BIBOB en gebiedsverboden. Jouw werk ondersteunt direct de veiligheidsdoelen van onze gemeente. Met jouw expertise draag je bij aan beslissingen die passen bij de gemeente en direct impact hebben op het welzijn van onze inwoners.

Daarnaast vertegenwoordig je de gemeente in bezwaar- en beroepsprocedures bij de bezwaarschriftencommissie, de Rechtbank en de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Je ondersteunt je collega’s bij de implementatie, interpretatie en toepassing van wet- en regelgeving en denkt mee over de juridische consequenties van ons veiligheidsbeleid.


Wie zijn wij?

Jij als handhavingsjurist openbare orde en veiligheid (OOV) komt te werken in het team Vergunningen, Toezicht en Handhaving, een dynamisch team van ongeveer 26 enthousiaste collega’s. Samen met ondersteuners, vergunningverleners en handhavers zetten wij ons in om een veilige en prettige leefomgeving voor onze inwoners te creëren. Binnen ons team werk je nauw samen met de algemeen juridisch medewerker en draag je bij aan het behalen van onze gezamenlijke doelen.



Herken jij jezelf hierin? 

Je bent communicatief vaardig met aandacht voor proces en relatie (mondeling en schriftelijk) en daarbij proactief, daadkrachtig en resultaatgericht. Je past goed in een open, ontspannen en ondernemende organisatie. Je beschikt over een gezonde dosis humor en relativeringsvermogen en bent discreet, precies en kunt goed met vertrouwelijke informatie omgaan. Je bent betrouwbaar, loyaal en werkt zorgvuldig. Je kunt goed zelfstandig werken onder tijdsdruk, maar ook juist in teamverband.


Verder:

•   Heb je minimaal HBO werk- en denkniveau met een afgeronde juridische opleiding, zoals Rechten. Bij voorkeur met specialisatie staats- en bestuursrecht of anderszins. 

•   Heb je bij voorkeur enkele jaren ervaring in een soortgelijke functie in een gemeentelijke organisatie. 

•   Kennis van de Gemeentewet, APV, Alcoholwet, Opiumwet en andere bijzondere wetten.

•   Ben je een betrouwbaar gesprekspartner voor inwoners, ondernemers, collega’s en bestuurders.

•   Je bent daadkrachtig en staat stevig in je schoenen.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten