Yacht Freelance

Freelance Handhavingsjurist Bouw RO (ZZP)

Geplaatst 18 sep. 2024
Project ID: 9166052
Periode
5 maanden
Start: 15 okt. 2024
Einde: 14 mrt. 2025
Uiterste voorsteldatum: 27 sep. 2024 12:00

Wist je dat Zaanstad 1 van de 20 grootste gemeenten van Nederland is? In 2040 telt de gemeente ruim 200.000 inwoners. Met 1.800 collega's maken ze Zaanstad mooier en sterker. Ze willen een vitale en inclusieve organisatie zijn. Waar je jezelf kan zijn en je gewaardeerd voelt.


Zaanstad is altijd in ontwikkeling en kent een heel eigen uiterlijk, cultuur en smaak. Werken in zo'n omgeving vergt lef, pionieren en eigen regie. En daar zijn zij trots op! Samen bouwen ze bruggen tussen culturen en leefomgevingen, erfgoed en toekomst, ambacht en industrie, mens en natuur.


De functie: Zaanstad biedt bedrijven en bewoners een prettige en veilige woon- en werkplek. Dit is belangrijk vanwege de sterke verstedelijking van de regio. Er zijn veel regels, wetten en voorschriften om dit in goede banen te leiden. Het kan namelijk gebeuren dat een gebouw niet volgens de omgevingsvergunning gebouwd is, of zelfs helemaal zónder een vergunning. De gebruikte bouwmaterialen wijken mogelijk af, en zijn de afmetingen van geplaatste bijgebouwen of dakkapellen ineens anders. Het zijn allemaal situaties waarvoor jouw inzet vereist is.



Verder ga je:

  • ambtelijke waarschuwingsbrieven versturen en sancties opleggen als de eigenaar geen herstel wil doorvoeren;

  • zienswijzegesprekken voeren en jouw genomen besluit verdedigen;

  • verantwoordelijkheid nemen voor de juridische afwikkeling van een handhavingsdossiers.



Je werkt intensief samen met inspecteurs die voor jou op locatie aanwezig zijn. Daarnaast werk je samen met collega juristen in het juristenpiket. Je bent een betrokken jurist waardoor je streeft naar ‘de juiste keuzes maken’. Je hebt een duidelijke en heldere mening die je deelt met gesprekspartners. Je bent in staat de juiste juridische analyses te maken en wilt graag denken vanuit ‘wat kunnen we wél doen’. 


Functie-eisen

  • een afgeronde juridische HBO of WO opleiding;

  • ervaring in de juridische handhaving gericht op Bouw en Ruimtelijke Ordening

  • bij voorkeur ook kennis van monumenten en/of funderingsherstel

  • affiniteit met de AWB, de WABO/Omgevingswet of het Bouwbesluit/BBL

  • ervaring bij de overheid

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten